Мистериозната смърт на окултистката Нета Форнарио … Нета Форнарио е

...
Мистериозната смърт на окултистката Нета Форнарио … Нета Форнарио е
Коментари Харесай

Мистериозната смърт на окултистката Нета Форнарио

Мистериозната гибел на окултистката Нета Форнарио … Нета Форнарио е практикуваща окултистка, която е открита мъртва на остров Йона, Шотландия. Преди гибелта си тя твърди, че е нападана от духове. Въпреки, че детайлностите към нейната гибел не могат да бъдат тествани заради липса на доказана информация, нейната история е много завладяваща. Не се знае доста за Нета Форнарио. Факт е, че в края на лятото на 1929 година тя отпътува от Лондон за Йона, дребен шотландски остров с богат фолклор и история.



Тогава Нета е на към 30 години и не е елементарна жена. Тя е член на групата Алфа и Омега, която се отделя от известния Херметически медал на Златната зора. Алфа и Омега практикуват окултизъм, ритуална магия, карти Таро, мистицизъм и имат мощна религия в силите на телепатията. Освен това, Нета се интересува мощно от феите. Не е ясно за какво Нета подхваща това пътешестване, само че тя опакова извънредно огромно количество багаж, на процедура всичките си движимости от жилището й в Лондон, очевидно възнамерявайки да остане на Йона за известно време. На острова Нета Форнарио намира квартира при локална стопанка на име Макрей, която отдава стаи чартърен на гости на острова. Те незабавно стават положителни приятелки. Нета прекарва по-голямата част от дните си обикаляйки дребния остров сама, а през нощта прави разнообразни окултни ритуали в стаята си. Този метод на живот продължава дълги седмици, само че когато настава есента, стартират да се случват странни неща. Първият знак, че се случва нещо мистериозно е загадъчно писмо изпратено от Нета до икономката й в Лондон. В писмото се показва, че тя няма да има връзка с нея за известно време, тъй като има „ ужасяващ случай, изискващ излекуване “, който ще отнеме време. Оттогава, съгласно Макрей, Нета става “по-неспокойна ” и сутринта на 17 ноември окултистката ненадейно стартира да опакова нещата си. Казва на домакинята, че би трябвало неотложно да се върне в Лондон, защото няколко души “телепатично я атакуват “.



Макрей е скептична във връзка с окултизма, духове и други сходни неща. Тя не вижда външни признаци на нахлуване против Нета, само че отбелязва, че нормално блестящите сребърни бижута, които Нета носи на врата си, са извънредно тъмни. Четете още: Лорна Макдоналд и злите духове в личния й дом Макрей споделя на Нета, че ще бъде невероятно да отплава в същия ден, защото параходът не пътува в неделя. Форнарио побеснява и се отдръпва в стаята си. Тя се връща няколко часа по-късно, доста по-спокойна и афишира на Макрей, че е трансформирала решението си и ще остане на Йона. След това отива на разходка, както е правила доста пъти. Макрей не се тревожи, тъй като Нета постоянно потегля сама и се скита няколко часа. Но, когато дамата не се връща след настъпване на тъмнината, домакинята става неспокойна. Нощта е прекомерно студена и ветровита, с цел да се разхожда някой по това време. На идната заран Нета още я няма. Тогава Макрей подвига паника и хората стартират да я търсят. Йона е дребен остров, само че въпреки всичко им трябват цели два дни, с цел да открият най-сетне безжизненото тяло на Нета. Тя лежи на много необичайно място – в центъра на завършена върху тревата шарка във формата на кръст. Кръстът е изработен с кама, открита наоколо, а тялото на Нета, лежащо върху чистата от трева почва, е облечено единствено в фино черно покривало, като няма други облекла по нея. Лекарят, който преглежда тялото, не е в положение да дефинира точния час на гибелта, тъй че декларира, че тя е могла да почине когато и да е сред 17 и деня, в който тялото й е открито. Той има проблеми с определянето на повода за гибелта, тъй че допуска „ излагане на мраз “ или „ сърдечна непълнота “. Никой не може да изясни мистериозните дълбоки драскотини по тялото на Нета и по стъпалата на краката й, само че такива драскотини може да се получат, в случай че дамата е бягала от някого по скалистата повърхнина. Като цяло се счита, че в действителност може да е случай, заради незнанието на младата жена за смъртоносните последствия от мощните ветрове и ниските температури, опцията да се изгуби и обърка в тъмната нощ на изолиран шотландски остров. Но нейните сътрудници от Алфа и Омега са уверени, че Нета Форнарио е убита от психическа телепатична офанзива, породена й от някой, който евентуално е на километри от острова. Смъртта на окултистката остава тайнственост … Други детайлности към този случай не са известни.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР