Мистериозната смърт на Ангел Христев, от т.нар. Братя Галеви, успя

...
Мистериозната смърт на Ангел Христев, от т.нар. Братя Галеви, успя
Коментари Харесай

В Шенген се кръстят - друг път невидели, през границата да минават живи и умрели...

Мистериозната гибел на Ангел Христев, от така наречен Братя Галеви, съумя да затъмни даже дълго чаканата вест за сформиране на постоянно държавно управление. В събота вечер стана ясно, че Ангел Христов-Гелев е умрял от инфаркт в България. Христов е търсен с алена бюлетина от Интерпол и се предполагаше, че е отвън страната. Не е ясно по кое време се е върнал в България. 
Прочетете още
Погребението трябваше да се състои в неделя в град Дупница, само че беше отсрочено поради следствие на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Тялото на Ангел бе конфискувано от моргата в Кюстендил и откарано за съдебномедицинска експертиза в София. 

В смъртния акт на Ангел Христов е посочено, че е умрял в частната болница " Свети Иван Рилски 2003 " в Дупница, твърди служителката, която го е издала, заяви Би Ти Ви. Съобщението за гибелта е подписано от лечебното заведение. Личната карта, която е предоставена на служителката в ЕСГРАОН е била на Ангел Христов и е изтекла през 2018 година В обедната новинарска емисия на Би Ти Ви беше излъчен диалог със служителка на болничното заведение, която съобщи, че шефът доктор Ени Лефтеров я е упълномощил да каже, че Христов не е умрял в лечебното заведение. Пред БНР доктор Лефтеров споделя, че Христов е умрял в дома си към 22 ч. в петък (2 юни), заобиколен от брачната половинка си, сина си и щерка си.

Служителката на общината добавя, че в началото името в смъртния акт е било сбъркано, и го е върнала за промяна. В него е било написано Ангел Христов Ангелов, а същинското име е Ангел Христов Христов. Разследващите обясняват достоверността на данните на служителката и истинността на документа.

Пред " Фокус " архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия иконом Георги Паликарски съобщи, че Христов е умрял в петък вечерта - 2 юни. 

" Прибрал се е у дома, разчувствал се е. Отдавна не се е виждал със фамилията си и това му е помогнало ", сподели отец Паликарски. Според него Ангел Христов е умрял в ръцете на брачната половинка си. Паликарски трябваше да извърши опелото на Христов преди да бъде спряно от Министерство на вътрешните работи.

Запушена коронарна артерия е причина за гибелта на Ангел Христов, стана ясно през днешния ден. Съдебните медици са разкрили голям брой тромбози по време на аутопсията на починалия. 

Смъртта му обаче породи голям брой спекулации, като мнозина, в това число и политически водачи я свързват както с разстрела на Красимир Каменов - Къро, по този начин и с войните в прокуратурата. В обществените мрежи се появиха и много мемета по тематиката. 

Официалната информация към момента е мощно лимитирана, а главният въпрос - по какъв начин Ангел Христев е влезнал в страната, към момента няма отговор. 

 

Ето и мненията на известни българи по тематиката: 

 

Миролюба Бенатова, публицист

Разбрах, че Ангел Христов, по-известен като " брат Галев ", се е върнал тайно в България и е бил " покосен от инфаркт ".

Интересно, че преди седмица Уикенд бяха посветили цяла страница с информация къде и по какъв начин точно Ангел Христов влага парите си през компании на децата му. Имаше и фотоси на децата, и детайлности. Прочетох материала и си помислих, че някой му дава знак.

Може и да е елементарна параноя, само че очевидно някой е знаел, че Христов се е прибрал, макар алената бюлетина за търсене. А с цел да си е пристигнал от Дубай, несъмнено е имал сериозна причина.

 

Ясен Гюзелев, художник

Не се знае като жив ли е влезнал брат Галев или като мъртвец. Не се знае от кое място се е прибрал, въпреки че се знае че селският поп е поддържал от самото начало другарската си връзка с братята (той самичък го сподели по новините), явно някой да ревизира телефона на попа, не влиза в плануваните старания на Министерство на вътрешните работи, за определяне на обстоятелствата. Пълна подигравка с популацията. И по този начин е от 9.X.1944 година Цялата страна и службите и за сигурност работят единствено в зашита на ползите на една незаконна тайфа, която след 10.XI.1989г., се разклони с голям брой пипала. Опазването на ползите и обаче, остава основна и наподобява, единствена цел на службите ни за сигурност. Имаше моментни опити да се скъса с това, само че населениет избра нещата да си останат такива. Аз не знам за какво, само че по този начин му харесва. Тези, които приказват, че това се е случило в този момент, преди дванадесет години или след Десети...ще се въздържа да ги квалифицирам. Така е от 79 години насам.

Тодор Людмилов

“Почина един от братята Галеви, който беше търсен ” е първото емпирично доказателство за звук от паднало дърво, без някой да е чул!

Божидар Божанов, някогашен министър на електронното ръководство

Ангел Христов (от " братя Галеви " ), който от дълго време е разгласен за интернационално търсене, се е оказал в страната - умрял. Министерство на вътрешните работи е стартирало инспекции по какъв начин е минал границата и за какво в полицията никой не е знаел, че е в личната си къща.

Аз ще прибавя и още неща под формата на парламентарен въпрос: имало ли е позволение от съда за потребление на трафични данни за определяне на местонахождение и включвал ли е устройство със сим-карта на свое име на твриторията на страната? Има ли регистрирани контракти на адреса му след началото на издирването (напр. за интернет)? Има ли битови сметки на този адрес и полицията следила ли е за такива?

Тук не става въпрос за едно съответно търсене, а за способносттта и желанието на Министерство на вътрешните работи да си прави работата.

 

Тома Белев

Българските органи за сигурност не можаха да арестува единият от братя Галеви преди да избяга от България през 2012г, не можаха да го арестуват и когато е влезнал в България и го арестуваха през 2023г, когато умря и потеглиха да го погребват.

Не знам дали има по-голяма рецензия към тях, към Бойко Борисов който ги управляваше през 2012г, към президентът Радев, който е назначил ръководещите ги сега и ги ръководи към този момент година и половина.

Тези служби би трябвало да се разхлабен и да се създадт отначало, като целият им личен състав премине през инспекции за професионализъм и честен интегритет.

 

 Стефан Левашки, юрист

В Шенген се кръстят

различен път невидели

през границата да минават

живи и умрели...

 

Иван Бедров

Преди 12 години ББ сподели, че остава да боядиса една ограда и влизаме в Шенген. Не я боядисаха тая ограда и в този момент през нея си минават и Петьо Еврото с детето, и брат Галев. И живо, и умряло, както се споделя.

  

Методи Лалов

" Службите ” ни работят съвършено.

Осъдени лица минават границата ни както намерят за добре.

Готови сме за " Шенген ".

 

 От мрежата:  

Струва ми се, че малко преувеличавате. В България човек в случай че чака да почине когато това няма да съвпадне с някакво подозрително събитие ще доживее до годините на Матусал.

 

Произведено в Бг за 7 дни: Един погубен в ЮАР със брачната половинка си, различен избягал в Дубай със сина си, а трети се върнал в Бг след 10г и починал от радост…

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР