Мистериозна врата“ внезапно се появи на Google Maps в района

...
Мистериозна врата“ внезапно се появи на Google Maps в района
Коментари Харесай

Мистериозна врата се появи в Антарктида

Мистериозна „ врата “ ненадейно се появи на Гугъл Maps в региона на Антарктида. Тази вест провокира огромен отзив в обществените мрежи,  съобщава Daily Mail.

В сателитни фотоси на Антарктида потребителите на обществените мрежи откриха обект с форма на врата. Мистериозната врата се намира югоизточно от японската станция Showa.

Потребителите интензивно разискват тази тематика и даже започнаха да излагат свои лични теории. Някои споделят, че вратата наподобява на къщата на Голямата стъпка, до момента в който други споделят, че наподобява като совалка от Стар Трек.

Учените обаче опровергават тези теории и настояват, че във фотографията няма нищо мистериозно или мистично. Професорът по глациология Бетан Дейвис от Нюкасълския университет проучва изображението. Тя изяснява, че фотографията демонстрира топящ се айсберг, затънал в плитки води. „ Това е характерност на региона на имобилен морски лед в Източна Антарктика “, отбелязва още тя, написа Телеграф.

Вулканологът професор Джон Смели поддържа сътрудника си и добави, че вследствие на топенето на ледника на върха му се е образувала по този начин наречената „ врата “. Няма нищо притеснително, това е просто естествен феномен, твърди той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР