Мистериозна светлина е била забелязана да проблясва в небето над

...
Мистериозна светлина е била забелязана да проблясва в небето над
Коментари Харесай

Огненo кълбо в небето над Мелбърн: Природно явление или космически боклук от руска ракета

Мистериозна светлина е била видяна да проблясва в небето над Мелбърн малко след среднощ във вторник. 

Ракетата е била употребена за изстрелване на спътник по-рано вечерта. Светлинното шоу е било видяно чак до планината Булер, Баларат, Бендиго и даже оттатък границата в Аделаида.  Появиха се спекулации дали това е метеоритен дъжд или " галактически отпадък ". 

Австралийската галактическа организация заяви в изказване, че светлинните проблясъци евентуално са остатъци от съветска ракета " Союз-2 ", която навлиза в земната атмосфера.

Десетки поданици на Мелбърн също настояват, че са усетили разклащане на земята и се притесняват, че са разтърсени от следващото земетресение.

Meteor or space junk streaked across Melbourne sky last night.
— Melbourne (@Melbourne_vic1)
Други се втурнаха на открито с телефоните си, с цел да снимат светещия обект, който осветяваше тъмното небе.

Рикардо прекара две минути в снимане на зрелищното светлинно шоу от кея Коус на остров Филип, на 143 км от Мелбърн.

" За миг бях малко изплашен! Чайките също полудяха! Няколко минути по-късно се появиха доста мощни звукови бумтения! ", написа той под фрагмента.

Една жена от Мелбърн добави: " Току-що станахме очевидци на метеоритен дъжд над Мелбърн! Невероятни подиуми.

Друг консуматор на TikTok показа панорама към огненото кълбо от центъра на Мелбърн. 

Необикновеният миг раздели интернет пространството във връзка с това какво се е случило преди малко. Сигурен съм, че преди малко имахме още един второстепенен трус в Мелбърн #земетръс - написа Стив Форбс.

'Преди към 3 минути в Мелбърн имаше 100 % земетресение', сподели различен човек.

New footage of a meteor over Melbourne.
— National Independent (@NationalIndNews)
Други настояват, че са видели " вероятен " метеор.

Някой в щата Виктория/Мелбърн да е видял някаква падаща звезда/комета/космически парчета над южната част на страната? - попита Шанън. 

Друг фен добави: " Очевидци оповестяват по радиото, че малко след среднощ в небето над Мелбърн е имало мощна детонация. Вероятно метеор или галактически отпадък. 

Научният специалист от университета RMIT доктор Гейл Айлс съобщи, че е допустимо това да е бил метеор, защото идващият метеоритен дъжд Персеиди сега е деен и се чака да доближи своя пик този уикенд.

Тя счита, че най-вероятно става въпрос за парче от ракета от навигационен сателит, изстрелян от съветския космодрум Плесецк.

" Той се е върнал някъде сред северното и южното полукълбо и по-късно е почнал да наподобява значителен за очите ни от Мелбърн ", сподели доктор Айлс пред водещия на 3AW Нийл Мичъл.

" Видяхме го като огромно горящо огнено кълбо ".

Астрономът от университета Суинбърн професор Алън Дъфи се съгласи, че най-вероятно става дума за пламнал галактически отпадък.

Това, което виждаме, е огромна мълния, която се удължава и изгаря, можете да видите на видеоклиповете, че в действителност е много неизмеримо - сподели професор Дъфи пред 3AW.

'Можете да видите, че се разпада - всичко това ми подсказва, че това е галактически отпадък, а не малко парче естествена канара в космоса.

" Фактът, че можете да видите нещо толкоз блестящо за толкоз дълго време, което се разпада и даже самите части, които се разпадат, горят блестящо - всичко това значи, че това е нещо доста огромно, евентуално няколко тона.

Професор Дъфи дефинира проявата като " най-голямото светлинно шоу ", което в миналото е виждал.

" Това, което виждаме, е огромна мълния, която се удължава и изгаря в продължение на 30-40 секунди ", сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР