Мистериозен взрив, чут в Средиземно море, Тосканския архипелаг и Корсика,

...
Мистериозен взрив, чут в Средиземно море, Тосканския архипелаг и Корсика,
Коментари Харесай

Мистериозен взрив в Средиземно море: Разбил се метеорит или земетресение?

Мистериозен гърмеж, чут в Средиземно море, Тосканския архипелаг и Корсика, който управляващите, локалните поданици и туристите в началото смятаха за земетресение, може да е бил породен от падащ астероид, съобщи Агенция Франс Прес.

 

Близката станция за наблюдаване в град Кампо нел'Елба, който се намира на италианския туристически остров Елба, заяви че е „ снимала сеизмично и акустично събитие, усетено от всички ". Корсиканските медии предават, че събитието е усетено и на френския остров. 

 

Областният шеф на Тоскана Еудженио Джани в началото сподели, че става дума за земетресение. Впоследствие се отметна от думите си, откакто Националния институт по геофизика и вулканология отхвърли тази догадка. От своя страна италианските военновъздушни сили прецизираха пред Джани, че не са забъркани по никакъв метод. „ Все още не е доказано какъв е произходът на труса, който е усетен от мнозина като земетресение в цяла Тоскана и в някои вътрешни региони “, написа Джани в обществените мрежи. 

Това, което е провокирало труса, се е движило със скорост 600 километра в секунда, се споделя в изказване на районния институт по геофизика на университета във Флоренция. „ Хипотезата за нахлуване на астероид в атмосферата наподобява най-вероятна и подхожда на записаните данни “, споделят тези източници. 

 

Това не е първият случай, в който на остров Елба се чуват мистериозни детонации, написа италианският вестник „ Кориере каузи сера ". Подобни събития през 2012, 2016 и 2023 година към момента не са обяснени.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР