Мистериозен инцидент в посолството на Северна Корея в Испания бил

...
Мистериозен инцидент в посолството на Северна Корея в Испания бил
Коментари Харесай

Мистериозна атака в посолството на Пхенян в Мадрид била напът да провали срещата на Кин и Тръмп

Мистериозен случай в посолството на Северна Корея в Испания бил напът да провали срещата на водачите Доналд Тръмп и Ким Чен Ун в Ханой, която се организира по-рано този месец.

За случилото се споделя в. " Вашингтон пост ".

Дни преди срещата във Виетнам маскирани нападатели влезнали в допломатическото посланичество на Пхенян в Мадрид, завързали личния състав, откраднали компютри и мобилни телефони и избягали с две първокласни коли. Атаката била осъществена в края на февруари, измежду бял ден. Зад нея стои група, известна като Гражданска отбрана Чиолима. Според " Вашингтон пост " това е скрито дисидентско придвижване, чиято цел е детрониране на династията Ким.

Досега не е съобщавано за съпричастността на това придвижване към офанзивата, а управляващите в Съединени американски щати, Северна Корея и Испания не са я коментирали публично.

В последните дни обаче в испански медии са се появили спекулации за задачата на нападението. Репортаж в " Ел Паи " да вземем за пример свързват двама от участниците с Централно разузнавателно управление на САЩ.

Според източници на американското издание групата не е работила в съгласуваност с никое държавно управление, нито с американските служби. Последният вид се изключвал поради момента - плануваната деликатно с месеци среща на двамата водачи. Въпреки това случаят в Мадрид остава най-дръзкото непосредствено посягане над режима, добавя вестникът.

Испански медии оповестяват, че нападателите са завързали с въже личния състав на посолството, поставили са качулки на главите им и са ги разпитвали. Говорели корейски и звучали като азиатци.

Около час след нахлуването им жена е съумяла да избяга и с писъци да притегли извън вниманието към постройката на посолството. Така комшия подал сигнал в полицията. Когато униформените пристигнали на място, мъж отворил вратата и декларирал, че няма проблем. След секунди през вратата излезли няколко души и отпрашили с коли на посолството. По-късно същите коли били открити изоставени наоколо до посолството.

Смята се, че нападателите са се сдобили с скъпа информация и разполагат със записи, които по-късно могат да разгласяват.

Същаъа група е обвързвана с евакуацията на племенника на Ким от Макау, считан за цел на режима след убийството на полубрата на севернокорейския водач в Малайзия. Тогава интервенцията бе подкрепена от непознати държавни управления.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР