Мисля си как за толкова години преход в тая пробита

...
Мисля си как за толкова години преход в тая пробита
Коментари Харесай

Днес аз съм Враца! И съм мъртъв

Мисля си по какъв начин за толкоз години преход в тая пробита от корупция и престъпност страна не се откри един политик или общественик, който да застане на страната на слабите и да провежда цивилен митинг за нещо съответно. Само пунта-мара митинги от които да се осребрят властови позиции и нищо повече. Изгубихме се в пристрастеностите за власт и пари, загубихме възприятието си за емпатия към близък и почитание даже към себе си. До това ни докараха великите им европейските полезности и протежетата им у нас. Стига!
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Млада жена, невръстно детенце, спешна помощ, липса на минимална здравна организация, поредна гибел. Колко още такива професионални закононарушения би трябвало да се случат в страната на мафията, с цел да има смяна в най-корумпирната система на опазване на здравето в Европейски Съюз? И какъв брой деца би трябвало да останат на улицата, обречени на бедност и без мама и тати до себе си? Колко още натрупа ви трябват, господа депутати?
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Иде ми да ви организарим един изцяло подобаващ и брилянтен ваучър на всички вас, политически нарушители и олигарси, с цел да приключим прехода един път и вечно. Това заслужавате, тъй като вие убихте без присъда милиони почтени българи и изобщо нямате възприятие за виновност! Никаква. Само прекачване на отговорност, замазване на следи и прикриване на закононарушенията си, вършиме. И мислите, че по този начин ще продължи!?

Толкова е гнусно да си учил, станал и приет за доктор и да оставиш, поради незаконната си безнаказаност, млада жена да загине като куче в кулоар на клиника! Отвратително. А какъв брой такива умряха без да знаем имената им? И какъв брой още умират през днешния ден и ще умрат на следващия ден? Сега ще кажат „институциите да си свършат работата“ и толкоз. Бог високо Цар надалеч е тяхната работа. А нашата каква е?

Да ги поносим овчедушно?
Да култивираме боязън към всеки овластен нарушител?
Да мълчим за това което виждат очите ни?
Да лазим в караката им и да се молим?
Да признаваме тяхната цялост?
Да умираме без да споделяме нищо и изцяло безправни?

Предлагам да помислим за Революция – открит, обективен, краен и цивилен акт.

НИКОЛАЙ МАРКОВ
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР