Мисля Лаута 4 се превърна в най-мащабната акция, провеждана досега,

...
Мисля Лаута 4 се превърна в най-мащабната акция, провеждана досега,
Коментари Харесай

Мисия Лаута 4 с рекорд: 100 дка от гората бе изчистена от паднали дървета

Мисля Лаута 4 се трансформира в най-мащабната акция, провеждана до момента, като изпревари по посещаемост и успеваемост всички предишни до момента. В нея се включиха към 600 души, с което тазгодишното разчистване на парк Лаута задмина 2-3 пъти по посещаемост предходните акции. В изнасянето на паднали и изсъхнали дървета и клони се включиха няколко проведени групи, както и доброволци от всички краища на града. От Оперативна програма „ Градини и паркове ” имаше над 80 чиновници, 6 дробилки за клони, 10 резача, 4 самосвала и преден товарач.
Прочетете още
В акцията под егидата на кмета на " Тракия " Георги Гатев се включиха десетки чиновници на Оперативна програма „ Чистота ” и на районната администрация на „ Тракия ”, кметът Костадин Димитров, зам.-кметове, ръководителят на Общинския съвет Атанас Узунов, районният кмет на „ Източен ”, общински съветници, както и други представители на общинската администация. Тази година за първи път акцията по разчистване стартира от западната страна на „ Лаута ”.

„ Искам целия парк да придобие типа, който има от източната страна, където са барбекютата. „ Лаута ”. Там има огромен необработен капацитет и през мандата ще работя, с цел да го осъществяваме. Планирам нова фитосанитарна оценка, както и геодезическо снимане на целия парк, с цел да сложим основите за едно бъдещо планиране и обособяването му като най-хубавия парк на Пловдив, което да се трансформира в привлекателен център и мечтана дестинация освен за пловдивчани ", съобщи Гатев.

В самодейността се обработиха 100 дка от парка, като това съставлява към ¼ от „ Лаута ”. Извозеният дървен материал в съботния ден беше сред 80 и 100 кубика, като на терен останаха още над 200 кубика материал. От Оперативна програма „ Градини и паркове ” чакат близо 100 тона клони и суха маса, която ще бъде ориентирана към компостера. Безпрецедентното разчистване на парка и отличните мнения от жителите стимулира уредниците от регион „ Тракия ”, които обмислят да проведат още една сходна самодейност в границите на календарната година. В края на акцията от кметството на „ Тракия ” бяха обезпечили води, сандвичи и плодове от спонсорите Eat and Go за доброволците. Мероприятието беше обезпечено с медицински екип, чиято интервенция за благополучие не се наложи да се употребява.

" Искам първо да благодаря на районната администрация за огранизацията по събитието. Повече от месец с сътрудниците от регион „ Тракия ” положихме неумоверни старания, с цел да създадем събитието най-мащабното до момента и имам вяра, че успяхме. Днес се събрахме над 600 души, обединени от една идея – „ Лаута ”. Също по този начин изричам признателност към чиновниците на Оперативна програма „ Градини и паркове ”, които ще имат работа в „ Лаута ” най-малко още седмица-две след акцията. Също на шефа на предприятието Антон Георгиев, на Оперативна програма „ Чистота ”, Доброволно формирование „ Пловдив 112 ”, Аварийно избавяне „ Пловдив ”, Джудо клуб „ Гладиатори ”, АСТК „ Тракия ”, АСКК „ Тракия ”, ВК „ Марица ”, ДЮШ и фенклуб на Локомотив Пловдив, Наталия Елис и другари от украинския бежански център в регион „ Тракия ”, TrafficNews, Браво Пловдив и на всички поданици и посетители на регион „ Тракия ” взели участие в акцията, без които това през днешния ден нямаше да се случи. Разбира се, желая да благодаря и на кмета Костадин Димитров, от който ние поехме щафетата и който беше през днешния ден с нас на терен ", въодушевено съобщи кметът на „ Тракия ”, Георги Гатев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР