Мисля, че ясно заявихме, че бихме останали като министри да

...
Мисля, че ясно заявихме, че бихме останали като министри да
Коментари Харесай

Асен Василев: Някой се почувства неприятно, че не приемаме телефонни обаждания

" Мисля, че ясно декларирахме, че бихме останали като министри да работим за България, само че при доста ясни условия - самостоятелност, личен екип, единодушие по визията и метода, по който тази визия ще бъде реализирана. Това може би е попречило на някои, може би някой се е почувствал неприятно от изявлението, че не одобряваме телефонни позвънявания, нито аз, нито Кирил Петков ". Това сподели финансовият министър в служебния кабинет в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" Основната задача, която свършихме, бе да изнесем една много тежка борба по прекъсването на всички кранчета и течове в страната. Има много ползи и много компании, които са наранени от това нещо. Този вид компромати от 2011 година, които се пробват сега да ги рециклират, водил съм доста борби в живота си и съм ги спечелил. Тази особено - в съда в Ню Йорк през 2011 година Един месец по-късно всички пристигнаха на килимчето, подписахме съглашение, всички споделиха, че са щастливи. Кой какъв брой е бил благополучен или трагичен, това си е техен проблем ", сподели още Василев като отхвърли да си е пренасял програмен продукт от остарялата компания в новата.
хазарт " alt= " Асен Василев: Държавата към момента не е събрала 556 млн. лева от невнесени такси за хазарт " class= " image wp-post-image no-display appear lazyload " dsrc= " https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2021/06/30/0289672001625051777_1625726_144x110.webp " > Асен Василев: Държавата към момента не е събрала 556 млн. лева от невнесени такси за хазарт
Държавата към момента не е събрала 556 млн. лева по правосъден ред от невнесени такси за
хазарт от общо 700 млн. лева, съобщи служебният финансов...

Той още веднъж отбрани потребността от актуализация на бюджета. " Това, което завещаваме на бъдещото държавно управление е актуализация, която по принцип лишава месец - месец и половина, с цел да се приготви, която дава инструментариума и основата, на която да стъпят по 3 параграфа - първо имаме 2 милиарда повече събрани в бюджета, второто - проект, в случай че пристигна тежка коронавирус рецесия, както ноември-декември м.г., по какъв начин да се оправим и да има задоволително пари, с цел да се оправим - за медиците и в поддръжка на бизнеса, в случай че се наложи да се затварят отново избрани браншове в стопанската система. И третото нещо, което заложихме, е актуализация на пенсиите от 1 октомври, тъй че тези 50 лева да не би трябвало да се търсят всеки месец и да се гласоподават всеки месец, а да влязат като част от пенсиите на хората и те да имат почтени пенсии ", добави той.

" Бих стартирал всички контролни системи да стартират да работят дейно, тъй като това, което заварихме, беше, че безусловно всички контролни системи бяха изключени. Това значи пет години подред по 700 млн. ти да не си ги потърсил, а и има решения, които са разрешили това да се случи. Това значи да позволиш на АПИ в първите 4 месеца на годината да направи възлагания, да подписа контракти, да разпореди работа на компании за 2,9 милиарда при утвърден бюджет от 380 млн. Значи лъжеш компаниите, че 2,5 милиарда ще им бъдат платени, без да ги имаш парите. Пълно нарушаване на закона, неистина към строителите и безусловно нарушаване на всички фискални правила ", добави финансовият министър на въпрос на водещия Бойко Василев какво би направил, в случай че можеше да натисне едно копче и всичко в страната да тръгне по нов метод.

Още от ПОЛИТИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР