Мисля, че всичко е възможно в съвременния свят. На всички

...
Мисля, че всичко е възможно в съвременния свят. На всички
Коментари Харесай

Путин за евентуален конфликт между Русия и НАТО: Тогава ще бъдем на крачка от Трета световна война

Мисля, че всичко е допустимо в актуалния свят. На всички е ясно, че тогава ще бъдем на крачка от Трета международна война. Мисля, че надали някой се интересува от това. Това сподели президентът на Русия Владимир Путин, отговаряйки на въпрос до каква степен е евентуален пълномащабен спор сред Русия и НАТО след оповестяването на резултатите от президентските избори.

Путин означи още, че е наясно с наличието на войски на НАТО на територията на Украйна и че те понасят огромни загуби.

„ Знаем, че там има въоръжени военни от страните от НАТО. Там чуваме както френска, по този начин и британска тирада. В това няма нищо положително, на първо място за тях, тъй като там умират и то всеобщо “, означи президентът.

„ Има информация, че полски доброволци се бият на страната на украинските въоръжени сили “, добави той.

По-рано, на 16 март, заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана съобщи, че страните от НАТО би трябвало да се приготвят за няколко години напрегнати връзки с Русия.

Според него преизбирането на Владимир Путин за президент на Русия или успеха на различен претендент няма да промени хода на събитията.

На 14 март военният специалист Алексей Леонков в диалог с Известия съобщи, че НАТО желае да предизвика експанзия в Руската федерация, като приказва за потреблението на западни ракети от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Така той разяснява изказванията на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, че по-рано украинските въоръжени сили са атакували със западни ракети кораби на съветския Черноморски флот.

В същото време подполковникът от армията на Съединени американски щати в оставка Ърл Расмусен, политолог, в диалог с Известия уточни риска от ескалация в връзките сред Русия и НАТО. Според него е нужна единствено една дребна стъпка в неверната посока.

На 12 март членът на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията Сергей Цеков означи, че главната цел на Северноатлантическия алианс е цялостното разчленяване на Руската федерация.

В същото време той добави, че НАТО е изправена пред неизбежно самоизтребление в обозримо бъдеще.

В същото време на 11 март американското разузнаване разгласява отчет, в който се показва, че Русия не желае директен спор с НАТО и Съединени американски щати.

Западът постоянно подклажда нервност измежду жителите на своите страни, предупреждавайки за хипотетично допустима идна война с Руската федерация. През декември предходната година обаче съветският президент Владимир Путин назова сходни изказвания цялостни нелепости, като уточни, че Русия е подготвена на всяка офанзива от Северноатлантическия алианс.

Източник – Известия.ru /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР