Мисля, че всички ще станем свидетели на едно много силно

...
Мисля, че всички ще станем свидетели на едно много силно
Коментари Харесай

Раева: Ще станем свидетели на много силно Световно първенство

" Мисля, че всички ще станем очевидци на едно доста мощно Световно състезание, съперниците са доста мощни. България не е правила Световно състезание от ужасно доста години и всички знаят, че този спорт тук е на особена респект и фундамент ", показа ръководителят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева по отношение на идния шампионат на планетата, който ще се организира в столичната зала " Арена Армеец " сред 10 и 16 септември, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес Раева участва на откриването на неповторима галерия, отдадена на „ Златните девойки “. Освен фрагментите на родната федерация, в изложбата има и фотографии на Fibank, които са част от благотворителен календар на банката с девойките от националния тим по художествена гимнастика. На откриването бяха още заместникът на Раева Мария Петрова, както и спортният министър Красен Кралев. " Всеки кадър има своята друга хубост и еднообразно ме вълнува. Имат своето мощно обръщение към тези, които ги гледат, и имам вяра, че и едните, и другите фрагменти са прелестен старт към Световното състезание. Много съм щастлива и имам вяра, че доста ще ви зарадваме. Дано играят децата, да са съсредоточени, мобилизирани, доста работят, доста дават от себе си всички. Много имам вяра, че ще създадем едно мощно състезание ", разяснява Раева.

Председателят на БФХГ изрази задоволството си от представянето на българските гимнастички на Световната купа в Минск през миналия уикенд. " Нашите девойки играха доста мощно, и двете. Катрин позволи груба неточност, което не е толкоз съдбовно. Радващото е, че Неви демонстрира израстване във формата си, тъй като тя беше изостанала. Сега към този момент е в една доста добра форма и навлиза все по-добре и по-добре. Катрин безапелационно доста мощна. Смятам, че безусловно имаше един поклон към домакините и си взеха двата медала на Катрин, само че никога не желая да омаловажа силата им. Мисля, че всички ще станем очевидци на едно доста мощно Световно състезание, съперниците са доста мощни. България не е правила Световно състезание от ужасно доста години и всички знаят, че този спорт тук е на особена респект и фундамент. За всеки наш съперник ще е въпрос на чест да победи България в България. Затова чакам доста мощно готови и стимулирани състезателки, само че нашите няма освен да им отстъпват, само че се надявам, да са още повече ", съобщи тя.

Раева разкри, че на Световното състезание се чака доста съществено наличие на аудитория от чужбина. " Испания, Италия, Япония и Русия идва с рекорден брой агитки. Дори ми се обади една от испанките, която е в агитките, и сподели, че до момента такива агитки от Испания и Италия не са ходили на Световни шампионати. Очаквам доста съществено наличие от чужбина. Естествено, уповавам се и имам вяра, че българите ще са най-вече, тъй като нашите девойки заслужават доста да бъдат подкрепени ", изясни тя.

" Тренираме доста, мечтаем доста, надяваме се доста. Единственото, което желая, е да съумеем да запазим спокойствието и хладния разум на децата, с цел да съумеят да покажат в най-хубава светлина съчетанията си. Искам да кажа, че това, което видях в Минск, и субективните фактори в спорта художествена гимнастика ми дават доста учредения да имам вяра, че ние имаме доста съществени шансове и в самостоятелното ", приключи тя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР