Мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави

...
Мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави
Коментари Харесай

Бепрецедентно купуване на гласове ще има на тези избори, според ПП-ДБ

Мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, с цел да може да се проведат почтени и демократични избори. Това сподели в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. В отговор на въпрос дали се тормози, че Гвоздейков е бил член на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) и е изключен от партията Борисов сподели, че актуалният длъжностен министър е бил основател на Политическа партия, „ беше знаме, беше знак, несъмнено почтен човек и по този начин всички ще са спокойни “. Имам доверие на хората, които почтено и отговорно са си правили работата. Ако още веднъж се контракти с „ Продължаваме Промяната “, ще стане като на предходните избори – „ ала-бала “, добави той.

Тази позиция на Борисов бе коментирана от съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание.

Борисов и Пеевски ловко вършат маркетингов трик, при който поставят името на Георги Гвойздейков начело, с цел да си осъществят всички задания за платен избор в безусловно цялостната съгласуваност – от вътрешния министър до основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Това разяснява той в отговор на журналистически въпрос.

Петков напомни, че Гвоздейков е изключен от Политическа партия.

Да оправдаят и да могат да замажат очите на хората през името на Гвоздейков, а напълно да държат контрола в личните си ръце. Според мен купеният избор ще бъде невиждан на тези избори, разяснява съпредседателят на Политическа партия.

Нямаме никакво доверие на Калин Стоянов, на организацията в Министерство на вътрешните работи, съобщи Петков. Както знаете, Борисов през последните дни споделя, че никого не познавал, не е виждал – знаем, че това са цялостни неистини, това е тяхното държавно управление – на Пеевски и Борисов, тяхното Министерство на вътрешните работи, те ще вършат изборите, за жалост употребяват името на човек, който е изключен от Политическа партия, добави Кирил Петков.

За освобождението от поста на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и назначението на Стоян Темелакиев за заместник-министър в МВР  съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов разяснява, че се отстраняват всички, които не се употребяват с доверието на Пеевски, тези, които имат доверието му, остават или се връщат на своите позиции.

За случая с офисите на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков увери, че постоянно са за цялостни инспекции. Преди осем месеца тази информация е излязла от белгийската прокуратура, тъкмо в този момент се изискват документи от българските управляващи, Министерство на вътрешните работи „ нахлува “ в офисите на Настимир Ананиев, които са и на “Волт ”, и се оказва, че тези компании даже към този момент не са на този адрес, уточни той. Тук се пробват да покажат мощ, с която Министерство на вътрешните работи да показва по какъв начин влиза в партийни офиси, не ни е боязън, съобщи още Петков. Ще видите какъв брой „ услуги “ ще се опитат да ни създадат Пеевски и Борисов в идващите два месеца, ще бъде от „ кални бригади до бухалки “-  очакваме тези „ услуги “, само че не ни тормозят, изборът и властта са на хората, съобщи Кирил Петков.

Във връзка с показания на някогашния министър на електронното ръководство Александър Йоловски, Христо Иванов акцентира, че са дадени още през октомври м.г, от този момент Божидар Божанов и Кирил Петков не са търсени, а изказванията му за трите срещи би трябвало да се изяснят от прокуратурата. Месеци наред Петков и Божанов са подготвени да спомагат, не са търсени, когато стартира акцията, тези изказвания се вадят, с цел да се употребява прокуратурата за “медийна бухалка ”, добави съпредседателят на Демократична България. 

По въпроса дали ПП-ДБ ще подпишат съдружно съглашение за общо ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи след изборите, Христо Иванов изясни, че при започване на предизборната акция обединението ще излезе с ясна формула по какъв начин си показват ръководството на страната, която ще стъпи на препоръчаното към този момент съглашение като цели и структура. Ние ще стартираме оттова, само че това ще стане, когато имаме решение на нашите групови органи, посочи Иванов.

Във връзка с гласуваните от Народното събрание през днешния ден по 100 лева добавки за Великден към пенсиите до линията на беднотия (526 лева.) Кирил Петков даде следната статистика – 2009 година междинната пенсия у нас е била 288 лева, в края на ръководството на ГЕРБ, т.е. за 11 години, стига до 382 лева (2020 г.). През 2023 година към този момент е 788 лева, а с нарастването, което се чака през 2024 година от 11%, става 833 лева.- това се назовава непрекъснато повишаване на приходите на пенсионерите, сподели съпредседателят на Политическа партия. Днес, по думите му, действително се даде предизборна добавка, както беше при цялото ръководство на ГЕРБ, когато пенсиите бяха доста ниски. С решението на Народното събрание милион и половина пенсионери няма да получат добавка, добави Петков. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР