„Мисля, че всички казахме това, което имахме да кажем. Ние

...
„Мисля, че всички казахме това, което имахме да кажем. Ние
Коментари Харесай

Османи: Време е да спрем този пинг-понг дебат и да се оттеглим от българската предизборна кампания

„ Мисля, че всички казахме това, което имахме да кажем. Ние казахме нашите позиции, България сподели своите позиции и е време да кажем завършек на този пинг-понг спор сред нашите общества и да се оттеглим от присъединяване ни в българската предизборна кампания”.

Това съобщи Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в отговор на въпрос дали ще бъде изпратена протестна нота за замеряния с камъни клуб „ Никола Вапцаров” в Благоевград, заяви Българска телеграфна агенция.

По думите му от 2006 година Северна Македония е имала 15 предизборни акции и не счита за належащо да бъде натоварвано обществото в Северна Македония с политическата неустойчивост в България.

„ Смятам, че би трябвало да теглим чертата, всичко, което имахме да кажем на България го казахме, посредством ноти, известия, през днешния ден даже информирахме Екологичен потенциал отношение на написаното от един евродепутат. Ако продължаваме по този начин това няма да свърши, ще продължат ескалациите и ще бъдем въвлечени във водовъртежа на нестабилното политическо общество в България, а за това имат интерес политически и други фактори у нас. За страдание мисля, че има една невидима ръка, която ги подтиква и в България, и тук”, уточни Османи.

„ Искам да сложа завършек на този циничен кръг от взаимни обвинявания - в случай че има схващане в Република България и те одобряват нашия апел, това ще е в интерес и на двете страни, в случай че не, тогава ще се приспособяваме към новото развиване на събитията ", сподели Османи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР