Мисля, че всеки един участник в политически процес по света,

...
Мисля, че всеки един участник в политически процес по света,
Коментари Харесай

Филип Станев: Доверието към Слави Трифонов не зависи от това дали ще е депутат

Мисля, че всеки един участник в политически развой по света, взимайки присъединяване в демократични избори, би трябвало да има упоритостта да се показа добре. Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия Филип Станев от " ИТН " и добави, че сходна упоритост за първото място не е лишена от логичност.

" ИТН " има съществуваща политическа платформа, която действа и се показа над упованията на социолозите от предходните избори ", съобщи той.

Филип Станев беше безапелационен, че в 45-ия парламент партията " ИТН " не е отказала да сформира държавно управление.

" Ние върнахме мандата не поради нещо друго, а тъй като щяхме да станем заложници на същите партии, против които се борим - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ". По думите му тогава партията им действително е можела да разчита на към 92 депутати, дружно с вероятните партии за тогавашно коалиране. Това се назовава кабинет на малцинството.

Станев акцентира, че и в предходния парламент, и в този момент " ИТН " няма да работи с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, " на които се дължи настоящето положение на страната ".

Ако обстановката на тези избори се повтори с резултата от предходните, стигаме до един доста простоват извод - демокрацията се лекува с повече народна власт. Да се опасяваме от избори, когато имаме народна власт, това е несериозно, означи представителят на " ИТН ".

На въпрос дали " ИТН " не рискува да загуби поддръжка от хората, които желаят да видят Слави Трифонов в Народното събрание, Филип Станев отговори: " Отговорност в политиката не се носи в директна връзка от институционалния пост, който заемаш. Доверието към Слави Трифонов не се е случило поради това, че той е бил народен представител, какъвто не е бил. Доверие се гради поради това да държиш на думата си, да спазваш правилата си, да имаш морал и най-много да си провел дела, които са били обществени за обществото ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР