Мисля, че в президентството са готови със състав на служебен

...
Мисля, че в президентството са готови със състав на служебен
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Президентът е готов със състав на служебен кабинет

" Мисля, че в президентството са подготвени със състав на длъжностен кабинет. Със сигурност ще бъде по-различен от предходните. Кирил Петков и Асен Василев няма да бъдат в служебния кабинет. Предполагам, че президентът ще се придържа към тази формула, която е следвал и до момента ". Това сподели пред Българска национална телевизия някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров, за който не е известно да е част от екипа на президента.

По думите му служебният кабинет " няма да проверява, да търси вини, няма да се занимава с нищо друго, с изключение на с това да гаси пожари и да позволява рецесии ", а ще бъде едно антикризисно държавно управление.

По мотив това какъв брой време може да бъде арестуван от Българска социалистическа партия третият мандат, Киров сподели: " Конституционната процедура се затваря в някакъв рационален период и той е обрисуван от решение номер 20 от 1992 година, когато при сходна обстановка Конституционния съд е постановил това тълкувателно решение. Коалиционно държавно управление от някое от дребните парламентарни групи мъчно се основава, и по тази причина Конституцията не е планувала съответни периоди ".

Според него обаче не е належащо да бъде удължаван мандатът на този парламент, с цел да одобряват значими решения и законопроекти. " Те имаха задоволително доста време да одобряват значимите неща, само че не го сториха ", уточни Киров съобщи, че от дълго време се е знаело, че КЕВР ще остане без управление.

" Не може да се продължава мандатът на едно Народно заседание, според от това, че то би трябвало да избере началник на КЕВР. КЕВР ще има началник, това е някогашният ръководител Иван Иванов, по този начин написа в закона за енергетиката ", разясни проф. Киров.

Самият Румен Радев обаче се разгласи за това изборите да са през октомври, а за задачата Българска социалистическа партия би трябвало да задържи мандата най-малко до петък, с цел да може той да разпусне Народното събрание при започване на идната седмица и да насрочи изборите за 2 октомври.

" Президентът демонстрира едно забележително самообладание и самообладание във връзка с еквилибристиките на партийното управление на Българска социалистическа партия. Едно е ясно, че най-вероятно след привършване на тази сага с третия мандат, президентът ще изиска от Конституционния съд да доизясни процедурата, с цел да е ясно на политиците какво би трябвало да вършат, т.е. Конституционният съд би трябвало да сътвори една директива, тъй че те да не могат да злоупотребяват с процедурата ", обясни проф. Киров.

" Начинът, по който подхожда Българска социалистическа партия, в последна сметка последната капка ще прелее чашата ", съобщи проф. Киров.

Той добави, че държавното управление на Кирил Петков е с най-краткият мандат на парламентарно излъчено държавно управление в последните 31 години, и единственото, което си е отишло от власт с избор на съмнение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР