Мисля, че в най-скоро време ще имаме нова система за

...
Мисля, че в най-скоро време ще имаме нова система за
Коментари Харесай

Екоминистърът обеща нова система за контрол на отпадъците

Мисля, че в най-скоро време ще имаме нова система за надзор на отпадъците , увери новият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро.

„ Формата за надзор би трябвало да се промени “ , безапелационен е той.

Димитров не разяснява кой е заместник-министърът в Министерство на околната среда и водите, разписал за вноса на отпадък от Италия, станал обект на инспекция, както установяваха от прокуратурата. „ Не съм получил материалите. Като дойдат, ще се срещна “, съобщи той.

„ Т ова е част от дилемите, които ми разпореди министър председателят – дали би трябвало или не би трябвало мораториум. Какво да създадем, с цел да не се продължава по този метод? Дава се документ от чужбина за едно, а ние се тормозим, че е друго. Едни споделят: „ Да си работим, както до момента “, само че въпреки това виждам, че министър председателят не е удовлетворен “, разяснява още екоминистърът.

Той разгласи, че към този момент е основал междуведомствена група, която да разиска въпроса.

„ Регионалните структури сами издават разрешенията, сами си ги управляват. Министърът няма въздействие върху техни решения – нито да ги даде, нито да ги анулира. Не тичам от отговорност, само че съществено се възнамерявам, дали до момента в който не приемем новата форма на надзор, териториалните структури да се въздържат да издават позволения за нов “, добави още Димитров.

„ Искам всичко, което влезе в България, да се знае от къде е и какво е. Ако някой е нарушил нещо, да си понесе глобите “ , безапелационен е той. Министърът разгласи, че по тематиката с боклука през днешния ден ще бъде на инспекция в Бобов дол. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР