Мисля, че този формат на мнозинство няма да издържи. Той

...
Мисля, че този формат на мнозинство няма да издържи. Той
Коментари Харесай

Румен Петков: Този формат на управление няма да издържи

Мисля, че този формат на болшинство няма да издържи. Той потегли с обещанието „ във всяко село служител на реда “, което стана всеобща мантра, само че сега към момента има 3000 души недокомплект в Министерство на вътрешните работи и на процедура продължаваме да лъжем обществото по какъв начин ще сложим във всяко село еднообразен. Тази неистина идва допълнително на жителите. Това съобщи пред „ България он еър “ членът на ИБ на АБВ Румен Петков.

Тезата му бе образувана откакто той бе свикан да разяснява следващото противоречиво предложение за смяна в законодателството от страна на част от съдружните сътрудници в ръководството, които желаеха либерализиране на възбраната за тютюнопушене.

„ Аз мисля, че сега, от позиция на неподготвеността на една част от политическите играчи, по-скоро заинтригувани от такива популистки оферти за промени в закона, са част от хората, които ръководят страната. Този образец с тютюнопушенето, той е еманация на зловредието в политиката. Случват се и убийства, да ги разгадаем ли? Проституцията продължаваме да я виждаме, за жалост, по пътните артерии в страната, да я легализираме ли? Наркотици се използват, да ги легализираме ли? Така че този метод – да предложим нещо единствено с цел да се харесаме на една група хора в опит да си подсигуряваме четирите % на изборите, е надълбоко нездравословен за страната “, уточни той.

Според Петков борбата сред институциите, изключително изострянето на връзките сред ГЕРБ и президента, е извънредно рискова за България и още веднъж е индикация за чувството на ръководещите за иден следващ неуспех, последван от нови изключителни избори.

“Институционалната борба не може да даде нищо положително за страната и за самочувствието на нейните жители. Четох декларацията на президента. Не мисля, че има човек в страната, който съществено да мисли на тематика излизане от Европейски Съюз и НАТО, това е парадокс. Още повече, че президентът Радев взе участие на няколко форума на НАТО, има срещи и в Брюксел с наши сътрудници. Така че зад подобен вид обвинявания не виждам действителна политическа аргументация. В тях обаче има едно чувство от страна на ГЕРБ за едно приближаващо делене с властта. Което води и до устрема им да се опитат, нагледно казано, „ да приберат “ всичко, което може да има в дясно, което е антируско настроено, което може да бъде ангажирано с концепцията за НАТО. Но в случай че оставим говоренето за НАТО единствено в устата на Цветан Цветанов, това ще бъде съдбовно и за самото НАТО “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР