Мисля, че това, което проверката на Министерството на отбраната показа

...
Мисля, че това, което проверката на Министерството на отбраната показа
Коментари Харесай

Бивш военен пилот: Пилотска грешка най-често е причина за трагедии като тази в Граф Игнатиево

Мисля, че това, което инспекцията на Министерството на защитата сподели по отношение на авиационния случай в " Граф Игнатиево " не е съзнателно оставяне на отговорност в водачите, тъй като двете хипотези още от първия миг бяха техническа нередовност на машината или пилотска неточност. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria някогашният боен водач и ръководител на Фондация “Български Военновъздушни сили ” ген. Спас Спасов.
При сходни случаи най-често надвива пилотската неточност. Оказва се, че става дума в действителност за това – пилотска неточност. Напълно склонен съм и одобрявам тезата за " поемането на безпричинно висок риск при осъществяване на фигурата от висшия пилотаж ". Това фактически са добре готови водачи, само че те не са богове.
Според Спас Спасов в кариерата на всеки водач се случва да допусне неточност заради непремерен риск, еуфория или друга причина. Той изясни, че да се търси отговорност в дейностите на ръководителя полети в злощастния ден е по-скоро теоретично.
Мисля, че ръководителят няма такава виновност. Той постоянно може да се намеси, защото полетът се случва пред очите му, само че това не е в неговите пълномощия, той би се намесил в случай че види, че има пламъци, че нещо гори.
По думите на Спасов и времето за реакция е било извънредно малко. Според него обаче главен въпрос в този случай е дали задачата, която е трябвало да изпълнят двамата водачи е сложена в същия ден преди полета или е нещо, планувано от по-рано.

Целия диалог вижте във видеото.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР