Мисля, че това е прекалено тежък сценарии, ако се случат

...
Мисля, че това е прекалено тежък сценарии, ако се случат
Коментари Харесай

Проф. Балтов показа най-силното оръжие срещу К-19 и басните на доц. Мангъров

Мисля, че това е прекомерно тежък сюжети, в случай че се случат 45 000 умряли. Но 5000 до края на годината не е надалеч от действителността. Това съобщи шефът на "Пирогов " професор Асен Балтов в ефира на Нова тв, разяснявайки апокалиптичната прогноза на математика Лъчезар Томов за развоя на епидемията от К-19 у нас.

Вчера умря един наш сътрудник. Искам да изкажа моите съболезнования. Кончината на доктор Желязкова е удар за нашата болница, сподели още Балтов.

Направили сме цялостна метаморфоза на болничното заведение, с цел да поемем всички нуждаещи се, добави той, акцентира още шефът на "Пирогов ".

Балтов изрично отхвърли, че за разпространението на ковид са отговорни по някакъв метод подхванатите от държавното управление ограничения.

"Недейте да обвинявате ограниченията. Ако хората носеха тези обикновени неща (медицинските маските за лице) - зложелател номер едно на вируса, в случай че всички носеха тези маски, в случай че всички бяха разбрали, че не се изисква кой знае какъв брой. Не може да има надзор, в случай че някой не желае да има надзор.

Проф. Балтов демонстрира най-силното оръжие против К-19

Хората, които са карантинирани би трябвало да съблюдават карантината. Знам за случаи, в които някои даже не престават да вървят на работа. Има и такива, които към момента считат, че няма ковид и всичко е доктрина на конспирацията ", сподели Балтов.

Той разяснява и хипотезата на доцент Мангъров и неговите почитатели за реализиране на стаден имунитет.

"Беше неприемливо да се приказва за стаден имунитет. Това не е елементарен грип. Да се прекара за две седмици и всичко да се оправи ", сподели той.

Шефът на "Пирогов " се съгласи, че концепцията за профилирани К-19 лечебни заведения е жизнеспособна.

"В огромните градове е допустимо да стане, тъй като там има доста лечебни заведения. Ще има по една Ковид болница, с цел да поеме по-специфичните служби. Там където няма опция, може да се отворят специфични К-19-отделения ", сподели Балтов.
Проблем е дефицитът на реанимационни кревати, те са задоволително, в случай че всички заболели са интубирани, а те не са, сподели още професорът.

37 са интубираните през днешния ден, потенциалът на "Пирогов " за заболели от К-19 е 446 кревати, разгласи Балтов. В момента над 300 души са признати за лекуване, само че доста от пациентите със признаци връщаме за домашно лекуване, сподели още Балтов.

Капацитетът на "Пирогов " досега не е напълно изпълнен. Но познавам контактни хора, които не престават да вървят на работа. Според него учебното заведение би трябвало да работи онлайн.

Антигенните проби дават бърз резултат, само че не сме сигурни в тях. Затова и не се регистрират в статистиката. Бързият тест служи за първична диагностика, съобщи още Балтов.

На въпрос за какво толкоз малко хора се тестват в съпоставяне със съседите ни, а имаме по-висока смъртност, Балтов отговори, че не е склонен, тъй като в случай че първоначално лабораториите с благоприятни условия за тестване на К-19 са били 2, през днешния ден са над 50 в цялата страна.

На въпрос дали би назначил доцент Мангъров за началник на инфекциозно поделение, Балтов отговори: "Той е инфекционист и е напълно обикновено да влезе в такава среда. " По думите му, държанието на инфекциониста към този момент стартира да се трансформира, откакто е почнал да лекува инфектирани с К-19

На въпрос какво вършим, в случай че стигнем 10 000 жертви на пандемията, Балтов отговори: "Готови сме за подобен сюжет, колкото и да е необичайно. И в случай че София в този момент поддържа равнището на новозаразени към 1300, в Пловдив, Варна, Бургас, Шумен, Русе броят на заболелите пораства. "

По думите му дефицит на медикаменти няма, а има преразпределение на медикаменти. Според Балтов, в случай че хората продължат да пият безотговорно антибиотици, има заплаха от нестабилност на варианти. "Антибиотици се включват на петия-шестия ден от болестта, освен това единствено от доктор ", акцентира още шефът на "Пирогов ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР