Мисля, че спокойно цените в магазините мрежи могат да бъдат

...
Мисля, че спокойно цените в магазините мрежи могат да бъдат
Коментари Харесай

До 100% надценка в магазините

" Мисля, че умерено цените в магазините мрежи могат да бъдат свалени с 20, даже 30% на някои от продуктите, само че не за сметка на производителя ”, съобщи земеделският министър Явор Гечев. Той разяснява анализите на служебната власт, които откриха надценки в магазини и търговски вериги, достигащи 100%.
" Структурата в българската магазинна мрежа не наподобява на никоя друга. Тоест тук има аномалии по цялата система, в която сякаш този път доста от играчите на пазара прекалиха и не схванаха, че прекалиха ", разяснява той.

" Може да се качват цените при снабдители с 5 до 10% на избрани артикули, тъй като сега към този момент реагират цените. В деня, който направихме конференцията, в каталозите на редица от магазините те бяха с 25% отстъпка. Обаче бяха отправени молби по този начин да кажем от разнообразни вериги на доставки, към производителите да сложат цените с 15% по-ниски ”, разяснява Гечев. Той изясни, че у нас няма механизми и се приготвят наредби, с които да се наблюдават нелоялни търговски практики.

Министерски съвет регистрира, че са направени над 1000 инспекции на разнообразни институции, които засекли стотици нарушавания и нелоялни практики и заприказва за подозрения за " голословно високи облаги при храните ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР