Мисля, че сме далеч от точката на замръзване. Разговорите и

...
Мисля, че сме далеч от точката на замръзване. Разговорите и
Коментари Харесай

Росица Кирова: Има сериозна близост в политиките на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Мисля, че сме надалеч от точката на заледяване. Разговорите и работата на работните групи не престават. Има сериозна непосредственост в политиките на двете обединения и даже съвсем цялостни съвпадения ”. Това сподели в ефира на заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова във връзка опитите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се спогодят за сформиране на постоянен кабинет.

„ Към момента водените диалози са градивни . Трябва явен проект с написани периоди, способи за финансиране и насоки за осъществяване на обособените действия. Важно е да се разберем по какъв начин ще управляваме страната отсега нататък, тъй като случилото се през последните две години се харесва на малко на брой ”, разяснява още Кирова.

Тя бе безапелационна, че политиката не би трябвало да е упражнение, а занимание.

Кирова разяснява и изказванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че ПП-ДБ са „ изпуснали следено ” лист с имена на възможни министри, с цел да ги „ чекират ”.

„ Увериха ни, че това не е правилно. Надявам се да е по този начин, тъй като не сме в детската градина, с цел да си играем и да се тестваме. Имената, които се оферират за проектокабинет с втория мандат, би трябвало да се обсъдят на лидерска среща, да се организира сериозен спор, да се слагат на масата съответни задания ”, съобщи Кирова.

Тя бе безапелационна, че единственото разумно решение е и ГЕРБ-СДС да има министри в възможния предстоящ кабинет, защото е първа политическа мощ съгласно резултата от предварителния избор на 2 април. Според Киров би трябвало да бъдат основани и механизми за съвместен надзор сред представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ във властта.
Заместник-председателят на Народното събрание разясни, че от нейната партия не са поставяли ултиминатум, а са отправили апел към ПП-ДБ да показват собствен проктокабинет до неделя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР