Мисля, че ще се случи третият мандат или поне аз

...
Мисля, че ще се случи третият мандат или поне аз
Коментари Харесай

Каримански, ИТН: Мисля, че ще се случи третият мандат

Мисля, че ще се случи третият мандат или най-малко аз бих желал да се случи, разяснява ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански от "Има подобен народ " (ИТН) по отношение на консултациите за сформиране на държавно управление.

На въпрос за изискването на "Продължаваме Промяната " да се одобри антикорупционният закон и Бойко Рашков да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ, Каримански сподели, че не е чул ултиматумът, който е подложен. "Ние сме "за " антикорупционният закон да се одобри, дано да забележим нормите какви ще бъдат, по какъв начин ще бъдат написани тъкмо и оттова нататък ще реагираме ", уточни депутатът от Има Такъв Народ.

Каримански сподели още, че в парламентарната група на Има Такъв Народ не са обсъждали кандидатурата на Бойко Рашков, само че съгласно него е по-важно какъв закон ще се одобри. "Не вършим закона съгласно индивида, а с цел да бъде резистентен и постоянен във времето ", посочи той.

Относно изразените по-рано от Има Такъв Народ възражения към законопроекта за КПКОНПИ, Каримански разяснява, че "не толкоз разминавания, конкретизирания има ". Според него в хода на полемиките и сред първото и второто гласоподаване всичко това може да бъде доизработено.

Каримански удостовери, че от Има Такъв Народ са подготвени със своите оферти по управническа стратегия на ново държавно управление. "Обсъдили сме една огромна част от тях, уточни той. Това, което видяхме или което ни беше предоставено, се припокрива с съдружното съглашение, с това, което и ние отстояваме ", разяснява той.

Попитан дали Има Такъв Народ ще намерят общ език с Политическа партия, Любомир Каримански отговори: "Защо да не намерим? Стига с тези остри думи. Смятам, че има доста по-важни неща, като да вземем за пример да устоим на рецесията, която се задълбочава, на рецесията, която ни чака евентуално, на това, че Европейската централна банка ще усили повече лихвата, в сравнение с се възнамеряваше първоначално, което ще повлияе и на корпоративните заеми, а това не е малко ", уточни ръководителят на бюджетната комисия.

В отговор на въпрос Каримански сподели, че не е обмислял, нито е подготвен да заеме нов пост като министър на финансите.

В сряда мандатоносителите от "БСП за България " ще беседват с Има Такъв Народ за сформиране на държавно управление с третия мандат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР