Мисля, че се успокоих в някакъв хубав смисъл на думата.

...
Мисля, че се успокоих в някакъв хубав смисъл на думата.
Коментари Харесай

Теодора Духовникова: Мъжемразството не е равно на феминизма

Мисля, че се успокоих в някакъв прекрасен смисъл на думата. И това се случи през шамарите на живота. Започнах да ставам по-малко тревожна и да си спестявам силите. Започнах да ставам по-щастлива, започнах повече да се одобрявам. И да си имам вяра. Това сподели в рубриката на Мариян Станков - Мон Дьо в ефира на NOVA гостува актрисата Теодора Духовникова.  

,,Всъщност съм се чувствала извънредно дискомфортно, когато към мен са ме карали да стартира да се тормозя от своята женственост. В момента не мисля, че някой може да ме накара да се тормозя от моята женственост. Нито професионално, още по-малко пък персонално. Чувствам, че стартирам да вдишвам в тази специалност ” , добави тя. 
                             

,,Аз направих функции в последните години, които в действителност не са леки функции. Така наречените функции “локомотив ”. Ти закачаш тоя локомотив за себе си, изтегляш цялата пиеса и всичките си сътрудници. Аз усетих, че мога да бъда локомотив. И това ми даде доста мощност в мотора и доста самочувствие ” , сподели още Духовникова. 

Тя показа, че към този момент се усеща доста изхабена от нелепости и няма време за тях. Много внимава с кои хора си споделя времето - както в персоналния си живот, по този начин и професионално. 
                             

,,Аз постоянно съм се чувствала доста удобно в пола си. Аз съм влюбена в мъжкия пол, само че доста повече одобрявам моя пол. Много повече одобрявам дамите. Мисля, че те са по-сложните създания. Мисля, че те са по-голямата горделивост на Бога. Жената е музата, а пък там седи създателят ” , добави актрисата. 

,,Аз съм момиче на 90-те години. 90-те години бяха доста безчовечен години в България. Всички девойки, които през 90-те сме били на 20, доста добре знаехме, че е прекомерно допустимо да бъдеш изнасилена или напряко убита. Ние даже си се бяхме подготвили за това, тъй като се случваше към нас това непрестанно ” , сподели още тя. 
                             

,,В момента има едно малко по-войнстващо крило на феминизма, което съгласно мен трансформира в жертва цялостен един пол - мъжкия пол. Едно е да кажеш, че ние имаме равни права, друго е да вменяваш на света, на себе си, на девойките, които порастват сега и са млади, че мъжът е нещо извънредно, от което може да излезе болежка, изменничество, извънбрачно дете, рана, пребиване, неприятен и несръчен флирт. И поради това е най-добре да държим мъжа спретнат, с прибрани ръце вътре в джобовете, тъй като мъжемразството не е равно на феминизма ” , добави Духовникова. 

Вижте цялото изявление с актрисата във видеото нагоре. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР