Мисля, че ротацията ще мине плавно, проблемът ще бъде до

...
Мисля, че ротацията ще мине плавно, проблемът ще бъде до
Коментари Харесай

Румен Христов: Ротацията ще мине плавно

" Мисля, че ротацията ще мине гладко, казусът ще бъде до договарянето на всички кардинални позиции преди този момент ". Това разяснява пред  зам.-председателят на ГЕРБ-СДС Румен Христов.

" Тонът ще бъде по-добронамарен, несъмнено, само че преди ротацията няма да е елементарно, тъй като всеки има друго виждане във връзка с кабинета и хората в него ".

Според Христов е разумно е ротацията да се случи с мандата на ГЕРБ, тъй като министър-председателят е излъчен от тях. " От друга страна ще се загуби време, в случай че вървим няколко пъти до президента Радев ", счита депутатът.

Христов няма огромни опасения към оспорването на измененията в главния закон в Конституционния съд, уповавам се, че сътрудниците са подготвили всичко по най-хубавия метод.

Предложенията за промени в Конституцията бяха главно направени, съгласувани и препоръчани от Христо Иванов, Надежда Йорданова и Атанас Славов. Не бягаме от отговорност, само че би трябвало да изчакаме произнасянето на Конституционния съд.

Самите Съюз на демократичните сили са имали запаси във връзка с двойното поданство, само че в последна сметка са подкерепили " пакетното решение ".

Номинацията на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър няма общо с обжалването на измененията, уточни още Христов.

" Дали щяхме да излъчим госпожа Атанасова или някой различен, още веднъж щеше да бъде представител на ГЕРБ-СДС. Ако искахме да защитим по този метод, трябваше да чакаме същото и от сътрудниците от ПП-ДБ ".

Министрите са политически фигури, тъй като носят политическа отговорност, специалистите са по-скоро би трябвало да са заместник-министри, съобщи Христов. Ако формулата разрешава, Съюз на демократичните сили евентуално ще предложат и своя номинация за министър при ротацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР