Мисля, че разривът не е между мен и социалистите. Има

...
Мисля, че разривът не е между мен и социалистите. Има
Коментари Харесай

Радев: Няма разрив между мен и социалистите, няма и реваншизъм

Мисля, че разривът не е сред мен и социалистите. Има раздор сред управлението на партията и левите хора и това пролича на тези избори. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Боровец. Той беше безапелационен, че няма реваншизъм от страна на служебното държавно управление.

" Аз съм дал независимост на министрите да дефинират своите екипи, тъй че да одобряват най-ефективни и решителни дейности за преодоляване на рецесията в границите на закона ", съобщи президентът. 

Решаването на тези рецесии изисква точна оценка и решителни дейности, добави той.

" Аз поздравявам виновните и своевременни дейности на държавното управление за обезпечаването на газ. Виждате, че избрани кръгове нагнетяват неистини и напрежение против служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е оповестил някакви планове и дейности. Сами разбирате, че избрани медиатори и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е допустимо да им се отнеме опцията да печелят от рецесията, което правеха досега. От рецесия, която те самите провокираха “, сподели още Радев.

Домакинствата и бизнесът желаят евтини и надеждни доставки. Това е задача, която служебното държавно управление ще взема решение, означи президентът.

Там, където ПР-ът е бил повече от работата, постоянно наследството е тежко, коментира Радев.

" Така беше след кабинета " Борисов “, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха с години. Така е и след кабинета " Петков “, който самоуверено разгласи датата 30 август да се изкара акт 15 и акт 16 при голяма несвършена работа, маса забележки, маса несвършени неща ", съобщи президентът. 

Той увери, че " макар тежкото завещание, което се заварва, и писмено, и в техническо отношение, служебното държавно управление ще направи максимума това да стане допустимо най-скоро, тъй като аз доста ясно съм декларирал от дълго време – и мой, и на служебното държавно управление приоритет е диверсификацията. Ще стане, само че желае доста работа, с цел да се навакса пропуснатото ".  

На въпрос ще бъдат ли обновени доставките от " Газпром “, Румен Радев съобщи:

" Правителството би трябвало да се управлява в своите дейности в енергетиката, тъй че да обезпечи непоклатимост и надеждност, които са наложителни дейности за битка с високата инфлация. Във фокуса на неговите дейности би трябвало да стоят ползите на елементарния консуматор и на българския бизнес ".

" Определени кръгове нагнетяват неистини и напрежения против служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е оповестил някакви дейности. Определени лобисти губят нервите си от това, че ще им се отнеме опцията да печелят от рецесия, която те сами провокираха ", съобщи още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР