Мисля, че причините за това са вече доста изкристализирали, ясни

...
Мисля, че причините за това са вече доста изкристализирали, ясни
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Забелязва се опит на ДПС и ГЕРБ да саботират комисията за Мартин Божанов

Мисля, че аргументите за това са към този момент много изкристализирали, ясни са, добави той.

Фактите насочват към по-високи равнища от това, което са заемали Мартин Божанов-Нотариуса и Петър Петров-Еврото, т.е. връзката сред тях двамата все по-ярко се демонстрира. Оттам ние ще стигнем и до много по-високи равнища на въздействие, в това число и в политическите среди, уточни Рашков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му отсъствието на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи от вчерашното съвещание на комисията за активността на групата към Мартин Божанов води до извода, че се опасяват от крайния резултат, до който може да стигне комисията в чуването на хората. Рашков сподели, че имат много поръчки за включване на разнообразни жители, адвокати и юристи, които ще дадат доста " по-широка светлина " по отношение на активността за въздействия върху правосъдната и политическата власт.

Имам съображение да приема, че Мартин Божанов и Петър Петров са били по отношение на високи политически равнища, което им е разрешавало да получават директна информация против кого се водят досъдебни производства, против кои лица се водят инспекции в данъчна и друга сфера, и по подобен метод те са се насочвали към жителите, наранени от дейностите на държавни органи, сподели депутатът от ПП-ДБ. По думите му това им е разрешавало да развиват своята изнудваческа и лъжлива активност.

Попитан дали е допустимо ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски да взе участие в сюжета, Рашков сподели, че освен е вероятен този сюжет, а той се допуска от обстоятелства, които са известни. Пеевски е бил в следствения отдел към Софийска градска прокуратура за по-малко от една година, където са работили Петър Петров - Еврото като началник на този отдел и други известни лица в един по-късен миг, добави той.

Рашков посочи, че не споделя мненията по отношение на превръщането на работата на комисията в " предизборна акция ", тъй като комисията е образувана преди съвсем два месеца, а тогава не е имало наклонност да се отива на предварителни избори.

Попитан дали засяга кабинета на Бойко Борисов като връзка в изпълнителната власт, Рашков отговори " освен на Борисов ".

Комисията беше основана на 7 февруари тази година. Тя е от 17 народни представители на симетричен принцип - петима от ГЕРБ-СДС, четирима от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), трима от " Възраждане ", трима от Движение за права и свободи, един от " Българска социалистическа партия за България " и един от " ИТН ". Срокът на работа на комисията е три месеца, като би трябвало да бъдат открити всички обстоятелства и условия към възможното съществуване на лица и проведени групи за въздействие в правораздавателната система по отношение на обществено изнесената информация за активността на Мартин Божанов, прочут с прякора Нотариуса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР