„Мисля, че пълномащабна военна операция е малко вероятна, но е

...
„Мисля, че пълномащабна военна операция е малко вероятна, но е
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев за кризата в Украйна: Пълномащабна военна операция е малко вероятна


„ Мисля, че пълномащабна военна интервенция е малко евентуална, само че е евентуално да има местни спорове в тези две самопровъзгласили се републики “.

Така разяснява в предаването „ Лице в лице “ задълбочаващата се рецесия в Украйна някогашният вътрешен министър и някогашен ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев.

По думите му отрицателният резултат от нови наказания ще е по-голям за Русия, само че Европа също ще пострада.

„ В актуалния свят едни огромни стопански наказания не могат да останат единствено в границите на една съответна страна. Особено когато тази страна е една от огромните стопански системи, която е обвързвана със съседите си с Европа, с други страни. При всички положения ще настъпят нездравословни въздействия и за европейските страни “, разяснява Йовчев.

Той подсети, че сега Европа не е в изключително положително финансово и икономическо положение поради COVID-19. „ В същото време влязохме в доста тежка енергийна рецесия, която се задълбочава. Има действителен късмет, в случай че не се овладее инфлацията, да влезем и във финансова рецесия “, добави Йовчев.

Според него съветският президент Владимир Путин неслучайно е избрал моментът, в който от една страна Европа е отслабена, а от друга – има спор сред Съединени американски щати и Китай.

Пряка военна опасност за България няма, счита специалистът по сигурност.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР