Мисля, че отдавна казах, и посланик Москаленко знае много добре

...
Мисля, че отдавна казах, и посланик Москаленко знае много добре
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Тежко въоръжение, докато съм министър аз, няма как да дам

" Мисля, че от дълго време споделих, и дипломат Москаленко знае доста добре моята позиция, че тежко въоръжение, до момента в който съм министър аз, няма по какъв начин да дам. И до момента в който няма надлежно и смяна в позицията на Народното събрание. Така че, през днешния ден е издигнат въпросът за Су-25. "

Това сподели пред публицисти служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

" Да, беше издигнат още веднъж въпросът за съответен тип въоръжение. Отговорът ми беше къс и явен: Има решение на Народното събрание, ние няма по какъв начин да го погазваме ", добави той в отговор на въпроса дали Украйна е поискала тежко въоръжение от България.

" Преки закани за замесване в спор няма. Всяка смяна в ситуацията води до терзание ", съобщи Стоянов и добави, че " все още няма смяна на обстановката в Черно море, т.е. линиите на връзка си работят, отворени са, не са затворени. Единственият риск, който до момента съществуваше и продължава да съществува, са свободно дрейфуващи мини. Вие знаете, че в Турция бяха открити, в България бяха открити, две бяха взривени. В Румъния беше открита мина, тъй че това е главният риск ".

Ресорният министър разяснява и вчерашния случай със аероплан Су-25, при който самолетът се разруши край полигона в Безмер.

" Черната кутия на разрушилия се през вчерашния ден аероплан Су-25 е открита. Тя е без повреди и се чака през днешния ден да започнеразчитането на информацията от нея. ", сподели Стоянов.

Той изясни, че свалянето на информацията ще бъде осъществено напълно в България, а " следствието ще продължи до установяването на цялата истина за аргументите за самолетната повреда ".

Стоянов отхвърли някои хипотези за вчерашния случай:

" Не е правилно, че не се е отворил парашутът; не е правилно, че това е първи полет на водача за годината (само за същия ден това е бил вторият му полет и трети полет за същия самолет); водачът полковник Дончев има над 30 изпълнени задания за тази година. "

Министърът отхвърли и спекулациите за вероятен „ бойкот “ при ремонта на самолета, като уточни, че след осъществения ремонт машината има над 60 летателни часа във въздуха.

" Няма основни проблеми и с полосата на летище Безмер, е открила нарочна комисия при инспекция. ", заключи той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР