Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с

...
Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Първата вълна на COVID-19 не е свършила, той ще бъде с нас още няколко години

" Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с нас " - това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова тази заран по Българска национална телевизия.

" Засега виждаме, че има повишаване на случаите, образователната година е мотив за това ", акцентира тя.

По думите й не се съблюдават плануваните ограничения, също така през лятото са се нараснали събиранията и това е причина за множеството инфектирани.

" Трябва да кажем, че в България, спрямо останалите страни, броят на инфектираните не е чак толкоз огромен ", добави проф. Аргирова.

" За втора вълна в България не можем да приказваме, тъй като първата не е свършила . Има вълнообразни спадания, покачвания, които и в бъдеще ще бъдат налице. Само като се съблюдават ограниченията, можем да помогнем за за понижаване на болестта ", сподели още тя.

Виросулогът се разгласи изрично за потребление на маските, даже и в учебно заведение.

" И когато си играят, децата би трябвало да са с маски . Шлемовете също правят работа, изключително за тези, които непрестанно са по отношение на хора. Те са потребни, би трябвало да се почистват от време на време, а маската би трябвало да се сменя ", предложи вирусологът.

Тъй като при дребните деца е мъчно да се поставят маски в детските градини, проф. Аргирова предложи по опция да се разредят групите и да се измисля такова занятие, при което децата да не са доста близо един до различен.

Тя посъветва още бебетата да не бъдат целувани , с цел да се избегне предаването на вируси.

При приближаване на грипния сезон хората си задават въпроса по какъв начин ще се разпознава грипът от ковид. Този проблем стои пред лекарите - по какъв начин ще слагат диагнозата. Има проби - и бързи, и PCR за Коронавирус, и за грип, и комбинирани. И да се подсети още веднъж - маската е универсалното защитно средство. Има и признаци, по които грипът се разграничава от ковид.

Признаците на грипа стартират 24 до 48 часа от до момента до инфектиран, при Коронавирус признаците се демонстрират на 7-8 ден, само че още от 2-3 ден инфектираното лице отделя вирус.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР