Мисля, че никой няма да приеме, че когато има страна,

...
Мисля, че никой няма да приеме, че когато има страна,
Коментари Харесай

Весела Чернева: Навън Радев се държи по съвсем различен начин - подписа документи за руската агресия

„ Мисля, че никой няма да одобри, че когато има страна, която си пази територията, то тя да се окаже казусът. Тоест, че примерно, когато нацистка Германия атакува Полша, че казусът е Полша, когато се пази. Това е явно превръщане на господин Радев към неговата вътрешна аудитория. Навън той се държи по напълно друг метод. Той подписа няколко документа, в които се приказва за съветската експанзия. Не мога да схвана по какъв начин може по този метод може да се дефинира народен интерес. “

 

Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria Весела Чернева, шеф на софийския офис на Европейския съвет за външна политика, във връзка изказването на президента Румен Радев, че Украйна упорства да се води война.

 

Ето още от нейните думи:
26 страни членки подкрепят Украйна, изключение прави единствено Унгария. Кого слушаме? И всички ли слушат някого? Всяка страна има своята увереност, че, когато някой е атакуван би трябвало да му окажеш помощ да се отбрани. Когато сме станали членове на Европейски Съюз, ние сме създали своя цивилизационен избор. Били сме уверени, че споделяме тези полезности на Европейския съюз. Учудвам се, че в този момент този избор се слага под въпрос.


Позицията на България по отношение на Украйна в НАТО беше много премерена. България сподели, че Украйна може да стане член на НАТО, когато свърши войната. Това е формулировката на Народното събрание, сходна е и формулировката след срещата на върха във Вилнюс. Заключенията след нея бяха такива, че Украйна да може да възнамерява по-ясно своето бъдеще след войната. Дори и да не става въпрос за участие сега до преди 5 месеца даже не можехме и да мислим, че Украйна може да бъде третирана като страна претендент. Сега приказваме какъв брой добре интегрирана е украинската войска. Украинските военнослужещи могат да образоват и други свои сътрудници в Европа, защото тази войска към този момент е калена в доста борби.

 

Убедена съм, че както Генералният щаб, по този начин и политическото управление на Министерството на защитата, знаят какви са нуждите на България и какво мое да бъде обещано на Украйна. Доколкото аз разбирам това, което ще дадем са продукти, които не се употребяват или са с изтичащ период на валидност. Неща, които не са с витална нужда за армията ни сега.

 

Повишеният трафик на мигранти значи, че битката с този вид проведена престъпност явно през последните месеци е била неглижирана, поради което и Австрия сподели, че има повишен брой търсещи леговище. Това е проблем за доста страни от Западна и Централна Европа.


Мисля, че ограничения във връзка с границата би трябвало да бъдат взети. Борбата с корупцията не е абстракция. Всички тези трафиканти съумяват да си основат канали по които да минават необезпокоявани.

 

Що се отнася до Нидерландия аз мисля, че не сме изпуснали влака, защото Европейска комисия одобри отчет за нас, който въпреки всичко беше по-скоро позитивен. Този отчет съгласно мен би трябвало да бъде рекламиран пред Народното събрание в Хага и, че България взима съществено ограниченията за промяна в Съдебната система, КПКОНПИ, ограничения с работата на прокуратурата и проведената престъпност изключително в частта ѝ за взаимоотношението с някои органи, които имат корупционни ползи към нея или противоположното. Тоест, целия пакет ограничения, който основава този облик на България.

 

Според мен самото решение за осъществяване на референдум за еврото ще бъде необичайно, меко казано. Това е явно срещу споразуменията, които България е подписала. Според мен единствено по себе си това би било неприятен знак, тъй като ще покаже, че България не се преценява със своите лични задължения. Членството на България в Европейски Съюз и еврозоната не могат да бъдат отделени политически.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР