Мисля, че не е дошъл моментът, когато вицепрезидентът на Испания

...
Мисля, че не е дошъл моментът, когато вицепрезидентът на Испания
Коментари Харесай

Войната Между Стоичков И Испанския Вицепремиер Ескалира Главоломно!

„ Мисля, че не е пристигнал моментът, когато вицепрезидентът на Испания да излезе да каже, че Испания като страна си е свършила работата. Въпросът ми към въпросния вицепрезидент Сорая е кое е предиздвикало да се малтретират хората в Каталуния. Кое я накара персонално като ръководещ да направи изказване, че испанското държавно управление си е свършило работата - да бият хората, да малтретират хората, които отиват да гласоподават за референдум, които самите хора пожелаха. Не може да малтретираш мирните хора, които отиват да пуснат една бюлетина. Ако мислим, че това е верният път, ние сме подготвени да минем по дсругия път, можем го. Но като човек, който 27 години е обвързван с Барселона, естествено, че съм нагрубен, афектиран и засегнат “, разяснява Камата пред Българска национална телевизия.

Христо Стоичков акцентира, че той не е имал персонално отношение към вицепремиера Сорая, а острите му реплики са били ориентирани против отношението, което е демонстрирала по отношение на каталунците.

„ Тя на мен не ми е никаква, само че отношението ѝ ме огорчи. И виждам, че това, което споделих за нея, е че намесих сина ѝ, който е малолетен, за което се извиних. Детето няма никаква съгласуваност с тези събития, по тази причина сервирах извиненията си за сина ѝ. Но тя като персона сподели, че не става. Не може да има бити хора, ранени хора, да има кръв. Ние сме очевидци какво става след такива случки. Друг е въпросът дали ще одобряват референдума, дали ще е недействителен, или не. Нека хората да си дадат мнението. В последна сметка вицепрезидентът ще ми забрани да приказвам каквото си желая? Аз мога да си дам мнението си където си желая. Но като вицепрезидент е дадена заповед хората да бъдат измъчвани и по тази причина става въпрос “, продължи Стоичков.

„ Нямам нищо общо с нейната страна и не може да ме съди, тъй като мога да приказвам каквото си желая. Да пристигна в Америка или в България да ме съди. Свободен съм да приказвам каквото си желая, само че на мен ми се обръща внимание. През 2017 година да видиш баби и дядовци по какъв начин са измъчвани - хора, които напълно умерено си вървят по улицата, без да вършат разбории, викания и посягания по отношение на полицията... Кой посегна? Видя се какво стана. Светът го видя. Това не е възможно! “, отвърна Стоичков на заканите за съд от страна на Сорая Сантамария.

Камата изрази съжалението си, че през годините испанското държавно управление и Каталуния не са намерили общ разговор и се е стигнало до принуждение.

„ Не ме интересува Испания, интересуват ме хората в Каталуния. Никой не желае кръв и побоища. Не откриха разговор през годините да се схванат и да седнат на една маса. Винаги са ги малтретирали тези хора, минал съм по този път и знам какво е отношението на Мадрид по отношение на Барселона. Тя в случай че не знае, аз знам. Знам отношението на хората по отношение на спорта. Не може олимпийски, международни и европейски първенци да бъдат измъчвани по този начин. Не може хората там да бъдат измъчвани по този начин. Това е нещото, което ме нагруби “.

„ Имам потърпевши другари. Не мога да си показва по какъв начин си ходя по улицата и ми протягат ръка. Това демонстрира манталитета по отношение на тези мирни хора в Каталуния, които са измъчвани. Не може тя да споделя, че си е свършила работата. Хората ще я съдят, видяха я коя е. Какво ме интересува Реал Мадрид? Уважавам Пике като момче, което израстна пред мен. Уважавам го, че пази ползите си. Семейството му живее в Каталуния, както и доста други спортисти, които дадоха толкоз на Испания. Когато вземат медали, те са за Испания “, сподели още именитият ни футболист.

Камата съобщи, че щом народът на Каталуния и ръководещите му са решили, че е пристигнал моментът за разлъка с Испания, това следва да се случи, само че още веднъж акцентира, че насилието е изцяло недопустимо.

„ Хората, които ръководят Каталуния, са решили, че е пристигнал моментът да се разделят. В този живот всичко може да стане, единствено да няма принуждение. Щом по този начин управлението на Каталуния и хората, които са дали своя избор, са решили по този начин, ще ги поддържа. Това е естествено, 27 пребивавам там. Знам какво са ми дали и и аз какво съм им дал. Има си управление - вземат решение и най-логичното е след тези случки да се желае самостоятелност. Какви са инструментите на управляващите - не мога да кажа. Има си точки и контракти. Предполагам, че управлението на Каталуния си има ограничения. Но това не може да продължава по този начин. Онзи ден, когато Бойко Борисов предложения четирима водачи, попита по какъв начин може за Косово, а не за Каталуния? Не е прелестно това “, счита Стоичков.

Камата предвижда, че до няколко дни президентът на Каталуния Пучдемон ще разгласи самостоятелност, само че не се нае да прави дълготрайни прогнози за ориста на Каталуния.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР