Мисля, че нашите политици са глухи и се правят на

...
Мисля, че нашите политици са глухи и се правят на
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Насила партиите ще направят от Румен Радев кандидат-диктатор

Мисля, че нашите политици са глухи и се вършат на глухи, което е още по-лошо - никой не искам да чуе другия. От живота си аз знам, че да доказваш своята справедливост е доста елементарно, по-трудно е да схванеш непознатата истина, непознатите причини. Това сподели в студиото на “Денят стартира с Георги Любенов ” по Българска национална телевизия писателят и драматург Стефан Цанев.

" Истинската алтернатива ще настъпи след идващите избори и не знам това политиците не ли го подозират, тъй като както върви, " Възраждане " ще стане втора политическа мощ. Стане ли това, казусът за нашата страна става съществен - оставаме ли в Европейски Съюз или не, оставаме ли в НАТО или не, акламации ли на Русия, че води война в Украйна, или ще продължим да я осъждаме. Това следва да се случи, тъй като " Възраждане " ще сложи противоположни ползи на тези, които в този момент всички други партии пазят. Политиците би трябвало да бъдат подготвени за тази алтернатива, която ще настъпи в действителност, тъй като зад “Възраждане ” ще застанат всички недоволни от всички други политици ”, предвижда той.

Според писателя тази наклонност е доста рискова, а от актуалната обстановка и борбата сред партиите печели единствено президентът, който " към този момент овладя ситуацията ".

" Страхувам се, че принудително партиите ще създадат от Румен Радев кандидат-диктатор. Нека ми елементарни тези думи, само че той е заставен към този момент да ръководи ".

Лошата народна власт неизбежно ражда желанието за мощната ръка, за решаването на нещата по съществен метод, счита Стефан Цанев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР