Мисля, че може да дойде нова вълна на епидемията от

...
Мисля, че може да дойде нова вълна на епидемията от
Коментари Харесай

Акад. Петрунов прогнозира, че може да има нова вълна на COVID-19

Мисля, че може да пристигна нова вълна на епидемията от COVID-19. Трудно е да се предвижда занапред за наесен, само че мисля, че е допустимо. Това съобщи в ефира на  имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов. 

" Случаите на новозаразени с коронавирусната зараза понижават, само че предизвестията на СЗО са, че стартира ново нарастване в западните страни – във Франция, Китай, Австрия и Израел ", изясни акад. Петрунов.

Той цитира проучване, което потвърждава, че единствено 1% от ваксинираните против заболяването могат да прекарват COVID-19 наново, до момента в който процентът за неимунизираните е 9.

По думите на имунолога децата боледуват наедно с възрастните от вируса. " Според изследване на Центъра за надзор на болесттите на Съединените щати, 1/3 от умрелите деца в Съединени американски щати са умряли от разновидността " Омикрон ", сподели той.

Акад. Петрунов акцентира, че в доста европейски страни стартира слагане на втора бустерна доза от имунизациите против ковид. " Препоръчително е да са минали 5-6 месеца от първия бустер ", изясни имунологът.

" Факт е, че новият вид " Делтакрон " съществува, само че за него е още мъчно да се приказва. Сигурно е обаче, че имунизациите оказват помощ да го прекараме по-леко ", безапелационен е Петрунов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР