Мисля, че много повече няма да затворят този път и

...
Мисля, че много повече няма да затворят този път и
Коментари Харесай

Ричард Алибегов заплаши: Никой няма да стои затворен повече от 10 дни! Отваряме заведенията

Мисля, че доста повече няма да затворят този път и ще се опълчват. Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, месец, няма да се случи. Това го споделям безусловно умишлено. Със сигурност никой от нас няма да стои и един ден повече затворен от 10 дни.

Това изрично съобщи в ефира на NOVA News Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведения та в България. Думите му идват на фона на влизащия в действие от понеделник непълен локдаун, който затвори заведения та единствено 2 седмици след следващото им отваряне. Браншът предстоящо реагира остро.

" Изнесохме цялата тежест на нашия тил. За 12 месеца нощните заведения имат 2 работни дни. Този локдаун е може би най-скъпия ни - отворихме на 1 март, заредихме се със стока, върнахме личен състав, който си беше по родните места, наеха се квартири и ги пуснахме след 2 седмици. Никой не има вяра, че приказваме за 10 дни… ", уточни още Алибегов.

" Нали разбирате недоверието от кое място идва? В последната 1 година слушаме такива периоди - две седмици, 20 дни… Ако здравните управляващи бяха подходили рационално, бяха споделили, че няма да работим 5 месеца, щеше да е по-лесно за целия бизнес. В момента нямаме никаква предвидимост ", безапелационен беше ръководителят на Асоциацията на заведения та в България.

Според него 105 000 са заетите в сектора на трудов контракт, а с другите стават 300 000, те не се обезщетяват с нищо.

" Не може да оставиш 300 000 индивида на улицата без да си сигурен, че са отговорни ", сподели още Алибегов. А хората към този момент всеобщо заобикалят този отрасъл, не желаят да работят в него.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР