Мисля, че лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието родина

...
Мисля, че лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието родина
Коментари Харесай

Радев: Лидерът на ДПС да преосмисли понятието родина

„ Мисля, че водачът на Движение за права и свободи следва да премисли понятието " татковина " и в какъв подтекст го използва. И да си напомни клетвата, която е положил пред Народно събрание да съблюдава българската Конституция, в която е заложено, че не могат да се основават партии на верска и етническа основа. Ние имаме една от най-демократичните конституции, която подсигурява равни права на всички български жители и не ги разделя по етнос. Това следва да създадат и всички политически партии. Турция е добър комшия, значим сътрудник и съдружник. Но тези връзки би трябвало да  се развиват върху равнопоставеност, взаимно почитание и невмешателство във вътрешните каузи ”.
Това съобщи президентът Румен Радев на брифинг във вторник. Коментарът му бе във връзка визитата на делегация на Движение за права и свободи в Турция и срещата й с турския президент Реджеп Ердоган.
 Румен Радев: България изостана фрапантно с имунизациите Румен Радев: България изостана фрапантно с имунизациите
Процесът на имунизиране като приоритет пристигна там, където му е мястото. Това сподели президентът Румен Радев, съобщи " Фокус ". " Мисля, че...
Държавният глава приказва по настоящи тематики, откакто откри самодейността " Три морета ".
" Чрез нея всички 12 страни – дружно с нашите сътрудници Европейска комисия, Германия и Съединени американски щати – ще работим, тъй че да имаме доста по-голям стопански растеж в нашият район. Да можем да развиваме обвързвано нашите обучение просвета нововъведения и технологии и младежите да остават в нашия район. Важен фактор е свързаността – инфраструктурна, транспортна, цифрова ", разяснява Радев.
 Румен Радев разяснява също и акцията на ДАНС, която тече сега и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР