"Мисля, че когато се издъниш, в качеството си на мандатоносител,

"Мисля, че когато се издъниш, в качеството си на мандатоносител, ...

Христо Иванов за Трифонов: Когато се издъниш и почнеш интриги – доста е жалко!


"Мисля, че когато се издъниш, в качеството си на мандатоносител, след това да започнеш да вадиш някакви срещи, в опит да създадеш интрига - е доста жалко”. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Ние смятахме, че шансът да има правителство е с третия мандат. За да може той да се реализира, трябваше да има преговори преди това. Аз отидох при Слави Трифонов, за да го призова да опитаме с третия мандат да поправим грешките, които на етапа на първия мандат не успяхме да изчистим", посочи Иванов.

Той бе конкретен и посочи, че срещата му с лидера на „Има такъв народ” се е състояла на 7 август и е била единствената. Още по темата28 авг 2021 17:376027 авг 2021 20:4673127 авг 2021 09:2756"Отидох на тази среща, защото смятах, че ако има някакъв шанс да направим нещо занапред, е важно да обясня лично на г-н Трифонов нашите мотиви. Това е въпрос на отговорност. Беше много важно да се опитам да го убедя, че след като стана тази издънка с първия мандат, е важно с третия да се опитаме да коригираме всички проблеми - стилистиката на разговор, начинът, презумпцията, че той ще слага на масата едни "котки в чувал" и ще казва "обичаш ли ме, или не ме обичаш" - това са абсолютни инфантилщини", каза още лидерът на ДБ.

Той посочи, че не е казвал на Слави Трифонов, че има чувството за влияние на ДПС. "Аз не се интересувам дали се е виждал с Движението, или не. Виждам, когато едно управление се сглобява - дали в него се залага имунитет от възможността на Сарая да влияе или не", допълни Иванов.

Той даде оценка на предложения от ИТН кабинет като "абсолютно непригоден състав на Министерския съвет".

"Когато казваш, че с 65 депутати от необходими 121, ще определяш всичко, ти ще сложиш едни хора, които са очевидно непригодни, които са идеалните бушони и пощенски кутии. И когато ти кажеш, че ще има плаващи мнозинства, без да се ангажираш с дълготрайно писмено споразумение как ще се вземат решенията, отваряш вратата, структурно, за корупционни влияния. Най-добрите в това отношение са ДПС", категоричен е съпредседателят на "Демократична България".

Той посочи, че Корнелия Нинова е отказала предварителни разговори, определяйки ги като такива срещу Конституцията. "Това е пълен абсурд. От наша гледна точка фактът, че беше отказан този предварителен разговор обрече третия мандат. За него няма подкрепа. Оттук нататък всичко, което се прави с него, е предизборна борба и кампания на Нинова", уточни Иванов.

По думите му след връчването на третия мандат официално е започнала предизборната кампания.

"В този смисъл, без да сме нелюбезни - ако имаше някакъв шанс, ние бихме се отнесли сериозно към него, но за нас шансът беше преди връчването му да се намери формула, по която да осигурим мнозинство", заяви още Христо Иванов.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg