„Мисля, че коалицията върви в правилната посока”. Това заяви пред

...
„Мисля, че коалицията върви в правилната посока”. Това заяви пред
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Коалицията върви в правилната посока

„ Мисля, че обединението върви в вярната посока”. Това съобщи пред NOVA NEWS Мирослав Иванов - зам.-председател на Народното събрание от квотата на „ Продължаваме Промяната”.

„ Има напрежение в Народното събрание. Опозицията се съобщи като градивна, само че никога не е такава и едва ли някой български жител би трябвало да живее със съзнанието, че имаме такава. Напротив – тя се пробва по всякакъв начин да разклати ръководството, което не е в полза на гражданите”, разяснява той.

„ Напрежение се пробва да се основава във връзка с държавното управление от ден едно. Непрекъснато се спекулира, че това държавно управление няма да издържи повече от 2 месеца, тъй като е образувано по нехарактерен за българските стандарти метод – включва партии от извънредно ляво до извънредно дясно. Виждаме, че с разговор, взаимни отстъпки, компромиси и високо равнище на премереност и отговорност към този момент 6 месеца съумяваме да взимаме значими решения за страната”, добави Иванов.

Той означи още, че всяка седмица се организира Коалиционен съвет на лидерско равнище, както и че непрестанно има работни групи, които разискват съответни законопроекти и решения. „ В обединението всеки пази своята позиция, има разногласия, само че в последна сметка надвиват аргументите”, безапелационен беше зам.-председателят на Народно събрание.

„ От „ Продължаваме Промяната " имаме ясна посока и цел, дали сме ясни обещания, че желаеме да победим модела на ръководство от последните 15-20 години. Ясно поставихме своите искания на масата. Работим неуморно, с цел да реализираме допустимо най-вече от това, което сме дали обещание преди изборите”, уточни още той.

Относно идната актуализация на бюджета, Мирослав Иванов съобщи: „ Когато приехме бюджета през февруари, тогава напрежението пристигна главно от опозицията. В момента от сътрудниците ми, които са в Комисията по бюджет и финанси, няма индикации, че има тематики, които да основат червени линии. Мисля, че още веднъж ще внесем план за бюджет, който да сплотява вижданията на четирите обединения в коалицията”.

Той разяснява и антикризисните ограничения, към които ръководещите се сплотиха. „ Първата стъпка беше те да се изчистят на равнище коалиция. Всички са наясно, че едно изтичане на пари не е решение. Няколко седмици се анализираше какво се случва и какви ограничения са подобаващи. Едно такова изсипване ще увеличи още повече инфлацията, а не беше това концепцията. Сега стартира работа по това по какъв начин тези ограничения със законодателни решения ще бъдат имплементирани и по какъв начин те ще се отразят на евентуалната актуализация на бюджета”, изясни Иванов.

Запитан за появилата се информация в „ Политико “ за това, че министър председателят Кирил Петков възнамерява да участва на среща на политическите водачи на групата „ Обнови Европа ", която ще се състои на 30 май и че това е „ най-силният знак, че неговата партия „ Продължаваме Промяната” се готви да се причисли към демократичната група на европейско ниво”, зам.-председателят на Народно събрание сподели: „ Към момента не мога да кажа нищо, тъй като няма взето такова решение от управителния орган на „ Продължаваме Промяната”, т.е. от така наречен Изпълнителен съвет”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР