Мисля, че Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази

...
Мисля, че Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази
Коментари Харесай

Бориславова: Петков е най-диалогичният човек, който спояваше коалицията

Мисля, че Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази коалиция. „ Продължаваме промяната “ застава твърдо зад личността на Кирил Петков като министър председател, тъй като той може със своята увереност и мощна воля да не разреши източване на държавни пари и корупционни покупко-продажби. Това сподели началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

На въпрос дали е допустима ротация, в която Асен Василев да стане министър-председател, а Петков финансов министър, началникът на премиерския кабинет съобщи: „ Не я изключвам, само че не сме я обсъждали “.

Според нея повода за напускането на Има Такъв Народ на обединението не е бюджетът. „ Аз персонално се обадих на господин Балабанов вечерта преди Министерския съвет да попитам дали да чакаме изненади от тяхна страна. Тогава след 40 минути той ми върна позвъняване и отговорът беше „ не “. Вместо това на идващия ден видяхме в Министерски съвет едно държание, което наподобява на това на ГЕРБ – боричкане на столове, тряскане на порти, демонстративно овакантяване по времето на гласоподаване на бюджета. Бюджет, от който зависи промяната на пенсиите, данъчните облекчения за работещи родители “, сподели тя.

Поведението на Има Такъв Народ тя дефинира като „ безотговорното и аморалното “. „ Това, което би трябвало да направи всеки един виновен политик, е да се опита да не хвърли страната в безпорядък, да се придвижи бюджетът и другите законодателни промени. От тях зависи отпущането на близо 12 милиарда по Плана за възобновяване и резистентност “, уточни Бориславова.

Министерските оставки няма да бъдат гласувани преди гледането на актуализацията на бюджета, съобщи тя. Към момента не се разискват имена за постовете на министрите от Има Такъв Народ, увери тя.

РСМ се употребява като мотив, а повода за напускането на Има Такъв Народ съгласно нея е „ Капитан Андреево “.

„ Не обещаваме постове, не обещаваме парични суми, не обещаваме нищо, което не е обвързвано с виновното държание в зала “, съобщи Бориславова във връзка опитите за намиране на поддръжка от депутатите от Има Такъв Народ.

Бориславова разяснява изявлението, което водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов даде пред Радио Дарик в днешния ден. „ Моето усещане от изявлението с господин Трифонов е, че той моли по какъв начин другите съдружни сътрудници би трябвало да се вслушат в него и по какъв начин те би трябвало да са виновни. Той не носи отговорност за това, което се случва и в случай че не е неговото, не може да е нищо друго. В момента сътрудниците от Има Такъв Народ не престават да не си подвигат телефоните и не можем да обсъждаме каквито и да било разновидности за ръководството “, съобщи Бориславова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР