Мисля, че и Вежди Рашидов, и Стефан Данаилов изобщо не

...
Мисля, че и Вежди Рашидов, и Стефан Данаилов изобщо не
Коментари Харесай

Иновативните лекарства се поемат от здравното министерство, увери Менда Стоянова

" Мисля, че и Вежди Рашидов, и Стефан Данаилов въобще не схващат защо става дума. И хората не схванаха защо става дума. За медикаменти за онкоболни са планувани над 300 млн.лв. "

Това съобщи Менда Стоянова - ръководител на бюджетната комисия, в ефира на bTV във връзка отхвърленото президентско несъгласие върху мораториума на новаторските медикаменти.

По думите й 123 медикаменти за онкоболни се популяризират през аптеките и са платени от НЗОК, а 74% от тях са новаторски. Това демонстрира, че най-новите медикаменти се употребяват от хората. В случая с мораториума става дума за 32 молекули, които са нови за пазара, само че не всички са за онкоболни. Само 4 нямат сурогат, който да лекува тази болест.

За две от тях има 23 души с редки болести, за останалите две 1500 са болните, за които здравното министерство ще обезпечи средства.

Нямаме знак от премиера за преразглеждане на ветото и аз не виждам причина за това, посочи още Стоянова.

По мотив поръчката на президента да наложи несъгласие на антикорупционния закон, Стоянова съобщи, че президентът прави дейности, които имат политически темперамент и резултат, само че единствено в едната посока.

" Президентът ми се коства,че се пробва да става по-атрактивен, по-възприеман от хората, играейки си много политически, подкрепяйки тезите на партията, която го издигна. Не е добре един президент, който би трябвало да е надпартиен, да организира политиките на партията, която го издигна ", добави още ръководителят на бюджетната комисия.

За присъдената й купа Доктор хонорис идея на Музикалното учебно заведение в Пловдив, тя разяснява, че това било решение на Академичния съвет.

Стоянова посочи, че още юни са желали да й я връчат, само че тя е отказала.

" Отказах тогава, тъй като знаех, че ще се излее тази завист. Хората не обичат депутатите. Мислех да я откажа, само че отново щеше да стане същият скандал ", разясни тя.

Менда Стоянова съобщи, че учебното заведение е било пред съсипия, а нейната роля вижда в това, че е била в позицията да приказва с министъра на финансите и премиера и да изясни, че към този момент не може да се отсрочва ремонтът.

Темата на лекцията, която би трябвало да изнесе като Доктор хонорис идея ще бъде обвързвана с парите и мениджмънта в изкуството.

" Разочарована съм от злобата, а и омразата, която някои хора би трябвало да излеят при всеки един мотив да се направи положително ", заключи тя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР