Мисля, че е взето оптималното - и политическо решение, и

...
Мисля, че е взето оптималното - и политическо решение, и
Коментари Харесай

Експерт отсече: С F-16 взимаме оптималното за цената

Мисля, че е взето оптималното - и политическо решение, и икономическите цели, които реализираме с тази договорка. Взимаме от всичко по малко, с цел да имаме оптимално доста. F-16 непрестанно се усъвършенства, платформа, която се е потвърдила като доста добра, те са посочили опциите си в действителни бойни дейности на хиляди места.

Така бойният водач бригаден военачалник Спас Спасов оцени изтребителя F-16 Block 70, за чието закупуване военният министър Каракачанов подписа 4 контракта през днешния ден, осведоми "Канал3 ".

"Трябваше даже да е по-смело, имаме цели - НАТО, а там Съединени американски щати са водещи. Абсолютно съм удовлетворен от избора, приветствам министъра с тази стъпка - да подпише договорите, с вяра, че Народно събрание ще ратифицира тези 4 контракта ", сподели ген. Спасов, който напомни, че армията ни от дълго време чака модернизирането на Военновъздушни сили. "Това стартира още през 2001 година, за превъоръжаване минаха 18 години, уповавам се, че този, който е роден тогава, към този момент ще може да лети на новия аероплан ".

По преценката на генерала изборът на F-16 e добър, тъй като този аероплан е потвърден в действителен пердах. "Докато Грипен, един прелестен аероплан, с изключение на на авиошоу не съм го видял. За "Юрофайтър " - фактически е доста добър, и Грипен - аз съм виждал тези самолети и на авиошоу, всички се показват прелестно.

Грипен е страховит, хубав, извършва прелестни фигури, само че бойно потребление най-вече имат F-16, F-18. F-16 Block 70 е възстановяване, надграждане на една потвърдена платформа. Ако аз изваждам от джоба си парите да заплащам, ще сподели "този F-16 ще взема ", посочи водачът.

"Дали ще го поддържаме? Отговорът е в министерство на стопанската система, само че другият вид е изобщо да не си купуваме аероплан, а да плащаме някой различен да ни охранява въздушното пространство. Румънците също взеха F-16, ще бъде срамно да дойдат да обезпечават и нашeто, в случай, че сме били водещи ", добави ген. Спас Спасов.

На забележка на водещата Мая Костадинова, че договорът планува да получим един, вместо два аварийни мотора, водачът отвърна: "Навсякъде могат да дефектират освен мотори, само че и доста от системите, елементи.

Ако дефектира и се наложи два мотора да се сменят, тогава ще купим още един, просто на този стадий не можем да вземем повече. Но това е въпреки всичко крачка напред, членове сме на НАТО, само че не и със качества за това НАТО. Да, с Военновъздушни сили осигуряваме полисинг, само че ни би трябвало още повече, за още задания. Тази договорка за тази цена в този момент е оптимална - не е нужно да вземем всичкото въоръжение, което може да носи самолетът ", убеден е ген. Спасов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР