Мисля, че е редно главният прокурор от своята позиция да

...
Мисля, че е редно главният прокурор от своята позиция да
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Нека сега главният прокурор да каже дали той не е излъгал за Асен Василев

" Мисля, че е редно основният прокурор от своята позиция да бъде по този начин добър, откакто сутринта твърдеше в пространството, че министърът на вътрешните работи не споделя истината, в този момент да опровергае личните си думи, тъй като към този момент има публично изказване от Специализираната прокуратура, че фактически има формирано досъдебно произвеждане против министър ".
Още по темата
Така вътрешният министър Бойко Рашков отговори на основния прокурор Иван Гешев, който тази заран го упрекна, че има нерегламентиран достъп до документи или че те не са същински, съобщи.

" Нека основният прокурор каже дали той не е излъгал. Това би било извънредно честно като постъпка от негова страна ", прикани Рашков.

Що се отнася до това по какъв начин се е снабдил с документите той съобщи, че го е направил " по напълно легален метод, с цел да опровергае неговите неистини, че такова произвеждане няма ".

" За това произвеждане Иван Гешев е употребявал колежката Паличева от ВКП, която на 15 март е изпратила материалите на Специализираната прокуратура. Изглежда оплакващият се на основния прокурор - Георги Самуилов, е в доста тесни връзки с него ", разяснява още Рашков.

" На 15 март са изпратени материалите и незабавно е формирано досъдебно произвеждане - скорост, с която не може да се похвали образуването на нито едно досъдебно произвеждане, в това число за откраднатите пари от Автомагистрала " Хемус ", съобщи вътрешният министър.

По-рано, преди съвещанието на Висш съдебен съвет, основният прокурор Иван Гешев сподели, че Бойко Рашков размахвал някакви листове, за които не се знаело дали са същински.

" Ако има изобщо следствие, въпреки съгласно Наказателно-процесуален кодекс от дълго време не се образуват досъдебни производства, това значи, че в случай че изобщо са същински тези листове, господин Рашков ги е придобил по някакъв противозаконен метод. Аз не мога да допускам, че министърът на вътрешните работи ще извърши противозаконни дейности, тъй че мощно се колебая, че листовете са съответни ", разяснява Гешев.

След неготово изявление обаче от спецпрокуратурата излязоха с публична информация, с която потвърдиха формираното произвеждане против финансовия министър Асен Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР