Мисля, че е по-спокойно. Нямате тези много пияни хора навсякъде

...
Мисля, че е по-спокойно. Нямате тези много пияни хора навсякъде
Коментари Харесай

Футбол без алкохол? Няма проблем за повечето фенове

Мисля, че е по-спокойно. Нямате тези доста пияни хора на всички места и хората са просто естествени и щастливи, споделя футболен почитател

Футболните почитатели на съвсем безалкохолното Световно състезание са подготвени да платят високи цени за бира, някои се пробваха да внесат незаконно алкохол на стадионите, само че множеството просто одобряват, че пиенето е неразрешено на първия огромен футболен конгрес в мюсюлманска страна, написа организация Ройтерс, представена от.

Световната футболна централа ФИФА промени желанието си в средата на ноември, два дни преди началото на първия мач, и разгласи, че няма да се продава алкохолна бира на стадионите в Катар, където е закононарушение да се пие алкохол или да се пие на публични места.

Въпреки че бирата се предлага в избрани зони за почитатели на Световното състезание и в някои хотели, неудобството и разноските за намиране на алкохол – половин литър се продава за 50 катарски риала (13,70 долара) във почитател зоните - са просто прекалено много за доста последователи от страни, където бирата нормално е част от рутината в деня на мача.

" За мен е традиция да пия бира, да виждам мач, да се любувам на мача с другари ", сподели Стефан Паке, белгийски доктор, който пътува до Катар от вкъщи си в Сидни, Австралия, до момента в който влизаше на стадиона преди провалянето на Белгия с 0:2 от Мароко в неделя.

Той сподели, че е имал първото си прекарване с бира и футбол на 16 години с татко си.

" Така че ми липсва. И не мисля, че безалкохолната бира ще компенсира това. Но хей, ние сме тук, времето е прелестно, атмосферата е страхотна ", сподели Паке.

Фенът на Германия Кристиан Копач сподели, че алкохолът постоянно е забраняван на мачове в родната му страна, които се смятат за изложени на висок риск от принуждение измежду последователите, тъй че значително безбиреното Световно състезание не е огромен проблем за него.

Той сподели, че е забелязал смяна в атмосферата, където, като се изключи дребни конфликти сред няколко почитатели на Мексико и Аржентина, няма известия за принуждение, за разлика от проблемите, избухнали в Белгия след успеха на Мароко и борбата сред почитатели на Англия и Уелс в Тенерифе, Испания.

" Мисля, че е по-спокойно. Нямате тези доста пияни хора на всички места и хората са просто естествени и щастливи ", сподели Копач преди равенството 1:1 сред Германия и Испания в неделя.

Той даже не се е опитал да откри пиво. " Мога да се оправя без алкохол цяла седмица ", сподели той.

Но не всеки приема толкоз умерено разпоредбите. Видео, публикувано в Туитър, сподели по какъв начин чиновници по сигурността иззеха нещо, което изглеждаше като бинокъл, а в действителност е бутилка алкохол от мексикански почитател, опитващ се да влезе на стадиона за мача на страната си против Аржентина в събота, който Мексико загуби с 0:2.

Но множеството последователи наподобява схващат, че за този шампионат старите привички ще би трябвало да бъдат оставени настрани.

Испанският почитател Раймундо Ухо, предприемач от Ла Коруня, сподели, че настроението на стадионите е малко по-малко тягостно от нормално вследствие на възбраната за алкохол.

" Факт е, че постоянно честваме с питиета преди или след, тъй че мисля, че може да има значение, само че не е сериозен фактор. Нека честваме по различен метод или можете също да празнувате, когато се върнете вкъщи и тогава можете да извършите огромно празненство ", сподели той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР