Мисля, че е несериозно да говорим кога да са предсрочните

...
Мисля, че е несериозно да говорим кога да са предсрочните
Коментари Харесай

ДПС поиска избори... вчера!

Мисля, че е несериозно да приказваме по кое време да са предварителните избори, съгласно мен- през вчерашния ден. Не за нещо друго, това е ненормално- това, което виждаме да се случва в нашата татковина, изключително през последните 2-3 месеца. Гаф след скандал и скандал след гаф, това не е обикновено.

Омразата и експанзията на база на тази ненавист не може да бъде поощрявана, не може да бъде на власт, нито в България, нито на Балканите, нито в Европа. Това е опассна, съобщи в доспатското село Барути водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

В Барутин се организира за 17-ти път възпоменателен протест за възродителния развой преди 36 години довел до 2 жертви, 6-ма ранени, а десетки са изпратени в затвор На митинга участва внушитерно голям брой от 15 наподни представители и двама евродепутата.

Карадайъ съобщи пред можествата, че ГЕРБ без да има потребност от това, е присъединила националисти във властта. Политиката им стана по- националистическа от националистите. Затова е време да се обединим, още веднъж да сме дружно, да сме мощни, националистите вън от властта, с цел да има мир, непоклатимост и разцвет в нашата татковина., съобщи той. Лидерът на Движение за права и свободи уточни за образец законопроекта, който планува както за жертвите на Възродителния развой, по този начин и за ранените да има обезщетение. Председателя на комисията по прават на човек аказа от трибуните на Народно събрание:

Тези хора са се самонаранили, такива събития не е имало, такова нещо не е имало. Скъпи другари всички ние позволихме едно такова недорязумение да приказва за тези събития сякаш не са се случили, добави Кардайъ.

На митинга в родопското село той направи съпоставяне мужду 1972 и 2017. През 72 репресивната машина на тоталитарната власт можеше да се гаври и подиграва с нашето достолепие, с помощта на това че бяхме разграничени и раединени. Днес сякаш народна власт 2017г. Имаше сякаш демократични избори. Но резултата от изборите какъв е през днешния ден? Днес националисти ръководят моята Родина. Днес национализма е политиката на моята страна. Това е резултата от изборите през 2017 година. Защото както и 1972, по този начин и 2017 бяхме разграничени. Някой ни разделя. Разликата в гласовете ни с националистите е единствено 2500 гласа. Аз съм уверен, че с още малко старания, единствено в Смолянска област можехме да имае повече от 2500 граса и през днешния ден националистите да не са на власт.

Тогава кой позволява да сме разграничени? Защо позволяваме някой да ни раздуля, да ни опълчва с неистини и измами. Днес сякаш сме в народна власт и самите ние позволяваме това. От нас зависи, от никой различен!, сподели от трибената водачът на Движение за права и свободи. Той моли множеството да не разрешава лъжите и внушенията да ги подвеждат и след това да съжаляват. И съобщи, че ще упорства жертвите от Възродителния развой от Барутин ицялата страна да влязат в учебниците, като акцентира че държи да стане ясно какво назоваваме “Възродителен процес”, като направи ретроспекция десетиетия обратно акцентирайки десетките опити за асимилация.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР