Мисля, че е много ключово за България да има механизъм,

...
Мисля, че е много ключово за България да има механизъм,
Коментари Харесай

Асен Василев с подробности за компенсациите за скъпия ток

Мисля, че е доста основно за България да има механизъм, по който българската промишленост и българските банки да бъдат предпазени при налагането на наказания на лица, които имат някакъв допир с промишлеността или с банките. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите във връзка подготвяния закон, който да се ползва при външни наказания, заплашващи финансовата система и стопанската система на страната, съобщи кореспондент на.

Решението на Министерски съвет №441 в действителност е лимитирано единствено до държавните предприятия, защото Министерски съвет не може да контролира законодателно останалата част – това минава през Народното събрание, добави Василев.

Комисията "Магнитски " стартира работа с Министерството на правораздаването по проектозакон, който да уреди, в случай че имаме глобени лица, освен по "Магнитски ", които правят активност на територията на България, какъв да бъде институционалният отговор, това да не докара до блокиране на стопанската система или на банковата система. Министерството на правораздаването е водещо в този развой, а Министерството на финансите го подкрепя с експертна помощ, съобщи финансовият министър.

Попитан имало ли е нарушавания от страна на страната по така наречен черен лист, направен след налагането на глобите, каквито обвинявания насочиха от Движение за права и свободи, уточни: "В решението на Министерски съвет доста ясно е посочено тъкмо към кое се отнася – единствено към държавните предприятия. Ако господин Карадайъ прочете малко по-нататък в Конституцията, ще прочете, че Министерски съвет има освен право, само че и обвързване да ръководи държавната благосъстоятелност като добър собственик и не би трябвало да допусне да бъдат нанесени вреди на собствеността, която Мнистерски съвет ръководи ".

В отговор на въпрос дали обезщетенията за учебните заведения, читалищата и детските заведения за скъпия ток ще бъдат получавани след инспекция от Агенцията за държавена финансова ревизия, министърът на финансите сподели: "Това са обезщетения по общия ред, който беше признат с разпореждане на Министерски съвет – до 75% от разликите в цената на електрическата енергия, която те са заплатили в този момент, и тази, която е била юли месец, или до 250 лв. на мегаватчас. Причината да не се изплати в януари месец с декемврийските сметки е, че чакахме да се върне известието от Европейския съюз. Тя пристигна и в този момент във февруарските сметки ще бъдат отразени и декемврийските, и януарските сметки. Ако има общини, които, откакто получат тази отплата и желаят спомагателни средства, т.е. Не могат да си покрият дори тези 25%, тогава те имат право да посикат такива спомагателни средства, а ние имаме право да проверим дали в действителност им трябват ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР