Мисля, че до дни ще видим санкции срещу авиокомпании и

...
Мисля, че до дни ще видим санкции срещу авиокомпании и
Коментари Харесай

Весела Чернева: Ще има затягане на икономическата примка около Минск

Мисля, че до дни ще забележим наказания против самолетни компании и против беларуския режим и още повече стягане на икономическата примка към Минск ", разяснява в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ+ шефът на софийския офис на Европейски съвет за външна политика Весела Чернева.

Във вторник Европейски Съюз и заяви, че стартира да приготвя, пренасящи мигранти до Беларус. Според Чернева прекъсването на тези полети ще е първостепенната задача пред Брюксел. Очаква се решението за нови наказания по отношение на Беларус да бъде дефинитивно взето от външните министри на съюза в понеделник.

Европейски Съюз и НАТО упрекват президента Александър Лукашенко, че употребява мигрантите като оръжие за напън върху Запада, като изпраща хора, бягащи от Близкия изток в Минск и по-късно към границите на Полша, Литва и Латвия. " НАТО споделя " Ние не можем да участваме в това, което се случва по границите с Беларус, това би било една огромна ескалация и нещо, което не можем да си позволим. Същевременно Владимир Путин струпва огромно количество войски към границата с Украйна. Дали това значи ескалация на руско-украинската граница, от която се отклонява вниманието посредством мигрантите от Беларус, това ще забележим в идващите дни, само че съгласно мен обстановката е много напрегната и в Беларус. Управляващият режим в страната държи над 850 души в пандиза, които нямат право на обективен развой и в множеството случаи на юристи ", разяснява още Чернева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР