Мисля, че авиацията в последните няколко години започва да се

...
Мисля, че авиацията в последните няколко години започва да се
Коментари Харесай

Каракачанов потвърди, че действаме за купуване на още 8 самолета F-16

Мисля, че авиацията в последните няколко години стартира да се изправя на крайници. Не единствено поради това, че сключихме договорка за закупуване на ескадрила F-16, като първите 8 към този момент са платени, а и за това, че бяха отделени задоволително средства през тези 3 години и половина за ремонт и поддръжка на съществуващите летателни платформи. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, съобщи БГНЕС.
Той взе участие в отбелязването на 108-ата годишнина от първия военен полет на военната авиация и празника на Военновъздушните сили (ВВС). " Мисля, че постепенно, само че несъмнено авиацията се изправя, оттук-нататък аз съм уверен, че хората служещи в българската бойна авиация освен, че доста добре знаят какви са техните отговорности, само че те ще ги изпълнят по един прелестен метод, в случай че се наложи да пазят страната си. А в спокойно време виждаме ги, че макар компликациите, които са насъбрани с годините, те не престават да извършват своите отговорности да носят бойно дежурство, извършват задачата по аър полисинг, и по този начин ще бъде и отсега нататък ", уточни още той.
 Веселинов отхвърля, че през Каракачанов Борисов заплаща на Съединени американски щати каквото изискат за поддръжка Веселинов отхвърля, че през Каракачанов Борисов заплаща на Съединени американски щати каквото изискат за поддръжка
Това е неуместно, една от многото подправени вести. Това съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов по отношение на визитата на вицепре...
Каракачанов удостовери, че за реализацията на втория стадий на плана - за придобиване на още 8 самолета, се планува да се изготви втори план за капиталов разход. " Разбира се, че е нужен. Задължително минава като мнение на Военновъздушни сили предложение на министъра на защитата, решение на Министерски съвет, разглеждане в Народното събрание и решение на Народното събрание – това е процедурата ", уточни той. Каракачанов не се ангажира да каже периоди.
Припомняме, че една ескадрила се състои от 16 изтребителя и покупката на първите 8 още през цялото време беше коментирана като въведения към придобиването на цяла ескадрила.
Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров уточни, че на него му е сложена съответна задача да управлява Военновъздушни сили и естествено негов главен приоритет е да ги развива. " Така че новата техника, която ще бъде призната на въоръжение и нейното пълноценно потребление е съществена задача за мен. Разбирате, че това са задания, които не се вземат решение с страст и с други неща, вземат решение се с доста разсъдък, с точни планове и за нас е доста значим крайният резултат, а той е боеспособен аероплан, който е интегриран в системата за национална защита и е съчетаем със съюзните сили ", уточни генералът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР