Мислите се за експерти в областта на любовта и секса?

...
Мислите се за експерти в областта на любовта и секса?
Коментари Харесай

10 неща за любовта и секса, които вероятно не знаете

Мислите се за специалисти в региона на любовта и секса? Кой знае, евентуално сте прави. И въпреки всичко – дано проверим…

10. Може да счупите пениса



Снимка: Shutterstock

В него няма кости, само че все пак може да се „ счупи “. Лекарите назовават това пострадване „ фрактура на пениса “. Да – толкоз е мъчително, колкото си мислите, че е.

Кога се получава? Фрактурата е в резултат на контузия, нанесена върху пенис в положение на ерекция. Възможно е да се раздерат едно или и двете кавернозни тела в пениса (същите, които се изпълват с кръв). До това могат да доведат разнообразни нападателни техники по време на сексуален контакт – т.е. по време на така наречен „ полови акробатики “.

Хънтър Уеселс от Катедра по медицина в Университета на Вашингтон споделя, че е имал пациент, който е получил фрактура на пениса, „ откакто е тичал из стаята, пробвайки се да проникне в жена си със скок “.

9. Стриптизьорките в овулация печелят повече пари

През 2007 година откриватели от Университета на Ню Мексико откриват изненадваща връзка сред интервалите на овулация на стриптизьорките и техните бакшиши. Онези, които са в овулация (съответно имат по-голям късмет да заченат), печелят приблизително по 70 $ на час. Дамите, на които менструалният цикъл им е пристигнал пък, получават единствено 35 $. Тези, които нито са в овулация, нито в цикъл – 50 $.

Една от хипотезите за сходна странна връзка е, че мъжете (на подсъзнателно ниво), са по-склонни да дадат по-голям бакшиш на жена, за която имат вяра, че би могла да им даде дете.

8. Жените надушват генетичните разлики



Снимка: Shutterstock

Не е напълно ясно по какъв начин един клиент на стриптийз клуб е допустимо да направи разлика сред жена, която е в овулация и такава, която е, не е изцяло ясно. Почти несъмнено е, че това разграничение става на подсъзнателно равнище. Някои проучвания обаче демонстрират, че едно от най-вероятните пояснения се крие в резултата на феромоните - химическо вещество, изпускано от жив организъм и служещо за връзка с други организми от същия тип.

Смята се, че феромоните даже оказват помощ и на двата пола да откриват евентуалните генетични съвместимости. Гените, които съставляват главния Главния комплекс за хистосъвместимост (MHC) играят значима роля в регулацията на имунните реакции на тялото ви – най-много при определянето на съвместимостта на донори за трансплантация на органи. Някои данни демонстрират, че колкото по-несъвместимо e MHC-то на един мъж и една жена, толкоз по евентуално е да дамата да забременее. Нещо повече – счита се, че дамите могат да надушват тези генетични разлики.

В едно проучване, извършено от Клаус Ведекинд от университета на Берн, Швейцария, дамите са накарани да помиришат тениските, носени от незнайни мъже в границите на две нощи и да изберат тези, която най-вече им харесват. Според откривателите дамите всеобщо са предпочели тези тениски, носени от мъже с друго MHC по отношение на тяхното лично.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР