Мислите са изречения, които си казваме наум. Те са вътрешна

...
Мислите са изречения, които си казваме наум. Те са вътрешна
Коментари Харесай

Тези 5 мисли вредят на живота ви

Мислите са фрази, които си споделяме мислено. Те са вътрешна тирада, която тече от самото начало. Можем да имаме доста разнообразни хрумвания по едно и също време. Мислите постоянно са с нас, те са част от нашия вътрешен свят и засягат всички наши действия и настроения. 
Психолозите са проучили задълбочено това, което е известно като „ автоматизирани отрицателни мисли “ (познато в света като ANT, със съкращението си на британски - автоматизирани негативни мисли) - пагубни хрумвания, които се появяват в главата ни, без да ги търсим и съставляват рисков източник на негативни страсти.
Журналистът Джон Пол Флинтов, създател на книгата „ Как да променим света “, изследва деликатно въпроса и стигна до заключението, че има 5 съществени ANT, от които всички страдаме в даден миг.
1. Мислете единствено в черно и бяло 
Тези ANT не оставят място за другите " цветове " на мислене. Ако се е случило нещо неприятно, това е единствено поради вас и няма решение: „ Напълно съм се провалил “, „ някой различен би могъл да го направи “, „ това се случва единствено на мен “.
2. Четете мислите на другите 
Свикнали сме да се наказваме за това, което другите хора мислят за нас или за нашите дейности, когато в реалност е невероятно да знаем какво мислят те. Такива мисли са например  „ считат, че съм отегчителен “ или „ считат, че съм непохватна “. 
 Как да разберем, че домашния ни любим е в меланхолия Как да разберем, че домашния ни любим е в меланхолия
Сезонната меланхолия се среща освен при хората, само че и при домашните любимци, описват специалисти. Освен това тези животни, които имат д...
3. Познавате бъдещето 
Гадателският комплекс стои зад многочислени ANT. Мислим, че бъдещето ще се разгърне по този или оня метод, когато в реалност нямаме визия. „ Няма смисъл да се опитваме “, споделяме си. " Няма да проработи ". Много честа отрицателна мисъл, която води до бързо отричане от каквото и да било. 
4. Неглижирате позитивните страни 
Не когато се случи нещо положително с нас, ние сме щастливи. " Да, пробата беше добър за мен, само че всеки може да се оправи по-добре. " Добре, правилно е, постоянно има някой по-добър от нас, само че няма причина да подценяваме нещата, които вършим добре. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР