Мислите ли, че когато излезете чисти от душа, не се

...
Мислите ли, че когато излезете чисти от душа, не се
Коментари Харесай

Колко често трябва да перем кърпите

Мислите ли, че когато излезете чисти от душа, не се замърсявате от кърпата, която употребявате? И не може да повярвате, в случай че ви кажем, че тъкмо тогава е доста евентуално да се замърсите или даже болестите? Грешка! Кърпите всмукват доста вода и остават влажни с часове, което е идеална среда за размножаване на бактерии и гъбички.

В публикацията ще разгледаме въпроса, какъв брой постоянно би трябвало да миете и сменяте кърпите си.

Във всяка част от тялото ви има 19 милиона кожни кафези и 650 потни жлези. Мъртвите кафези построяват горните 20 пласта на кожата. Някои от тези кафези изтичат под душа, само че доста се оказват всеки ден върху кърпата за баня.

Колко постоянно перем кърпите си?

Най-добрият метод да предотвратите растежа на микроби върху забрадка е да я изсушите изцяло незабавно след приложимост и да я миете по-често.

The Cleaning Institute, американска организация, сплотяваща производители на почистващи артикули, която също се занимава с обучение в тази област - предлага измиване на кърпи за баня след най-вече три използва. Ако се къпете всеки ден, това значи да ги миете два пъти седмично. Редовното миене е задоволително, с цел да почистите кърпите и да премахнете всички бактерии или гъбички, които се натрупват върху тях.

Кога би трябвало да перем кърпите си още по-често?

Има условия, които изискват още по-често пране на кърпи. Ето ги и тях:
 5 най-често срещани неточности, които позволяваме, когато се грижим за чистотата на нашите кърпи 5 най-често срещани неточности, които позволяваме, когато се грижим за чистотата на нашите кърпи
В нашия ангажиран свят все по-трудно намираме време за всичко. Също и за разчистване, което постоянно третираме като минимум приятното длъжен...

- Всяка забрадка, съдържаща телесни течности, би трябвало да се измие единствено след една приложимост.

- Спортни и абсорбиращи потта кърпи или други кърпи, които остават влажни в спортната раница в продължение на няколко часа, би трябвало да се перат след едно потребление.

- Кърпите, съхранявани в баня, където въздухът нормално е мокър и кърпите действително не могат да изсъхнат изцяло, също би трябвало да се перат след една приложимост.

- Ако имате екзема или сензитивна кожа, измийте всичките си кърпи след едно потребление, с цел да предотвратите по-нататъшно раздразнение.

Най-добрият метод за пране на кърпи
 Не е за поверие, само че ето това вършат в скъпите хотели с кърпите Не е за поверие, само че ето това вършат в скъпите хотели с кърпите
Чудили ли сте се в миналото по какъв начин е допустимо кърпите в скъпите хотели да са толкоз бели, толкоз меки и толкоз пухкави? Сигурни сме, че на...

За да поддържате кърпите в най-хубаво хигиенично положение:

- Не поставяйте мокри кърпи непосредствено в кошницата за пране, подсушете ги авансово.

- Следвайте инструкциите на опаковката на перилния препарат за най-хубава успеваемост – регулирайте температурата и равнището на водата.

- Помислете за потреблението на омекотител за тъкани или прибавяне на оцет - това ще помогне за унищожаването на нежеланите бактерии в пералната машина.

- Не претоварвайте пералнята с кърпи. Прекалено цялостна машина значи, че кърпите няма да получат задоволително препарат, вода или претриване, с цел да се измият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР