Мислите ли, че имате симптоми на нисък тестостерон? Първата стъпка

...
Мислите ли, че имате симптоми на нисък тестостерон? Първата стъпка
Коментари Харесай

Как да говорите с вашия лекар при симптоми на нисък тестостерон ?

Мислите ли, че имате признаци на невисок тестостерон?
Първата стъпка е да информирате Вашия доктор. Така би трябвало да се води диалог. Говоренето за отмалялост, загуба на сила и проблеми със половото увлечение не е диалог, който всеки може да направи.
Но в случай че подозирате, че изпитвате признаци на невисок тестостерон, пренебрегването на тези проблеми няма да ги накара да изчезнат. Дискусиите за тестостерона станаха доста по-чести.
По-големият брой проучвания на хормона значи, че мъжете разполагат с повече информация за ниския тестостерон. Мъжете, които преди този момент не са говорили за признаците си с невисок тестостерон, стават по-отговорни и по-малко притеснителни. А Робърт Браниган, лекар по медицина, професор по урология в Медицинското учебно заведение във Файнберг в Чикаго, споделя, че доста мъже желаят експертите да са подготвени за сходни диалози и да имат опит с заболяването.
" Има по-малко дни за мъже, които изпитват признаци на невисок тестостерон, " споделя доктор Браниган, " и доста мъже избират заместителна терапия с тестостерон, тъй като желаят да поддържат качеството на живот, равнищата на сила, настроението и половото здраве. " Това са значими въпроси за доста мъже през целия им живот. Посъветвайте се с Вашия доктор, в случай че забележите някой от следните признаци.
Симптоми за диагностика
Намалено полово предпочитание (либидо), компликация при реализиране на ерекция, отмалялост, понижен размер на тестисите, по-малко бръснене, ежедневна загуба на мускули, неприятно въодушевление, ниски енергийни равнища, компликация при съсредоточаване, възприятие на бавност или заспалост, меланхолия, понижена мускулна маса, нараснали телесни мазнини, горещи талази или централизация потене, неприятно, пресечен сън, понижено възприятие на общо богатство.
Имайте поради, че тези признаци не са присъщи единствено за ниския тестостерон. Имате потребност от доста дипломиран доктор, с цел да разберете действителната причина или аргументи за вашите признаци.
Не се опитвайте сами да диагностицирате или лекувате признаците си с медикаменти без рецепта, които настояват, че лекуват невисок тестостерон.
Извличане на максимума от Вашия доктор
Посетете Вашият доктор и помолете да стартира с главен физически обзор и спогодба за тест за тестостерон.
Ако вашите измервания са в естествени граници, евентуално нямате невисок тестостерон. Ако обаче равнищата на тестостерон са ниски, вашият примитивен доктор най-вероятно ще ви насочи към доктор, експерт по урология, ендокринология или полова медицина.
Мрежата на здравото ендокринно общество може да ви помогне да намерите ендокринолог във вашия регион. Дружеството за полова медицина в Северна Америка също е добър запас.
Д-р Даниел А. Шоске, гостуващ уролог в Института по урология и бъбреци Glickman в клиниката в Кливланд в Охайо, поучава мъжете да попитат евентуалните лекари какъв брой опит имат при лекуването и диагностицирането на невисок тестостерон и какъв брой способени и способни са да оказват помощ.
Ако не сте удовлетворени от лекаря или той няма доста опит, доктор Шокс предлага да се откри някой, който е по-специализиран. Когато пристигнете в офиса на вашия експерт, бъдете откровени и почтени. Очаквайте Вашия доктор да вземе здравна история и да Ви помоли да опишете в детайли признаците, които Ви тормозят.
Д-р Уилям Ф. Йънг, ръководител на отделението по ендокринология, диабет и метаболизъм в клиниката Mayo в Рочестър - Минесота, споделя, че равнищата на тестостерон би трябвало да се ревизират рано сутринта, когато са най-високи.
Ако равнището на тестостерон е ниско, ще би трябвало да го измерите един път или два пъти, преди да може да се сложи точна диагноза. „ Много мъже, лекувани от невисок тестостерон в Съединени американски щати, в никакъв случай не са измервали тестостерона си “, споделя Шокс.
Диагнозата е единственият метод да разберете дали лекуването с невисок тестостерон даже би трябвало да се обмисли. Ако вие и вашият доктор сте заключили, че заместителната терапия с тестостерон може да помогне - и че изгодите надвишават рисковете - може да ви бъдат предписани медикаменти под формата на кожен гел, инжекция или лейкопласт. Ако желаете да прочетете повече информация или да закупите артикули за увеличение на тестостерона апелирам посетете онлайн магазин
По-рядко мъжете одобряват орален тестостерон или употребяват имплантируеми мъниста.
Шокс споделя, че е също толкоз значимо да разберете задачите на лечението с тестостерон и най-хубавия метод да продължите. " Когато диагнозата е точна, лечението е в действителност единственият вид и се предписва положително лекуване с тестостерон. " Ефектите могат да бъдат доста позитивни и ефикасни. "

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР